У День волонтера – допомогти учасникам АТО. Як долучитися

1077 0
Tvoеmisto.tv зробило підбірку ініціатив, до яких можна долучитися й допомогти воїнам.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Сьогодні, 5 грудня, у світі відзначають День волонтера. Важливий внесок упродовж останніх багатьох років в Україні роблять волонтери, які захищають нашу державу на Сході. Tvoеmisto.tv зробило підбірку ініціатив, у яких допомагають воїнам, і до яких може долучитися кожен охочий.

Підтримка відкриття нового реабілітаційного центру для учасників АТО 

У селі Білий Камінь, що на Золочівщині, планують створити сучасний реабілітаційний центр для учасників АТО та ветеранів війни проти російської агресії. Центр діятиме у чотириповерховому приміщенні, де раніше була лікарня. Зараз потрібна фінансова допомога з його відновлення та облаштування.

Реквізити Благодійного фонду «Здійснити мрію»:

Код отримувача: 43141120,

Назва банку: Західне ГРУ АТ КБ «ПриватБанк»,

Рахунок отримувача у форматі IBAN:

453052990000026004031002786.

Картковий рахунок: 5169 3305 2140 1130

Подарунки для ветеранів та бійців АТО 

Зробити приємні сюрпризи для бійців АТО, які перебувають на лікуванні у військовому госпіталі, планує ветеран ЗСУ, старший лейтенант Артур Кирєєв.

Збір коштів на подарунки хлопцям уже розпочали.

Для тих, хто хоче долучитись до доброї справи, є відкритий рахунок 5168745108414126 (Кирєєв А.Ю.).

Подарунки для потребуючих на Сході

Збір потрібних речей для дітей, мирного населення та військових (медиків) на Сході напередодні Дня Святого Миколая планують волонтери під час акції «Десь на Сході».

Взимку минулого року волонтери зібрали та завезли 5 тон потрібних речей та солодощів у прифронтові міста і села. Цієї весни – більше двох тон. Зараз вони також вірять, що за допомогою небайдужих знову вдасться все втілити і зробити справжнє свято для маленьких і великих героїв.

Серед найбільших потреб: цукерки на вагу (для пакування окремих подаруночків), солодощі (печиво, вафлі, горішки, батончики, коробки з печивом тощо), нові іграшки (м’які, спортивні та настільні), канцтовари, засоби гігієни, миючі засоби, крупи, чай, кава, цукор, кошти (для перевезення вантажу та на конкретні потреби потребуючих). Також можна приносити дитячі малюнки, листи, прапори та вироби своїми руками для захисників.

Волонтери будуть вдячні й за широкий скотч та картонні коробки різних розмірів для пакування та перевезення речей на схід України. Також можна стати помічником Миколайка та допомогти все звозити, збирати та пакувати.

Збір триватиме до 5 грудня. Усе необхідне можна приносити у катехитичне приміщенні Храму Святих Володимира та Ольги, УГКЦ (клас спільноти Аніматори ВіО).

Контактний номери телефонів: 093 475 09 78 (Ляна), 099 265 53 55 (Гафійка).

Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій 

Центр надання допомоги учасникам АТО у Львові надає зокрема консультативну допомогу та сприяє учасникам АТО/ООС щодо отримання необхідних документів, оформлення пільг та соціальних гарантій. Також вони здійснюють психологічну, інформаційну та іншу соціальну підтримки та надають послуги учасникам бойових дій, членам їх сімей, членам сімей загиблих учасників, які брали безпосередню участь у війні.

За детальною інформацією щодо допомоги звертайтеся за номером телефону 067 962 8325 або пишіть у Фейсбук

Підтримка фонду «Повернись живим»

Вжливим напрямком роботи організації є підтримка тих, хто зі зброєю у руках боронив Україну від військ агресора. Команда Фонду переконана, що ветерани російсько-української війни мають стати успішними – локомотивами розвитку суспільства. Допомога у реалізації власних бізнес-амбіцій для наших захисників – пріоритет «Повернись живим».

Зробити свій внесок і допомогти воїнам можна тут


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!