Київ

У Дептрансі вважають, що наземні переходи та світлофори «зупинять» Берестейський. Активісти вказують на дозування трафіку

954 0
Очільник Департаменту транспортної інфраструктури розкритикував ідеї встановлення світлофорів та влаштування наземних переходів.
Берестейський проспект у Києві

Берестейський проспект у Києві

Дублювання усіх підземних переходів по Берестейському наземними, зупинить проспект. Про це розповів очільник Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА в інтерв’ю Ліга.нет.

За його словами, при влаштуванні наземних переходів треба керуватися розрахунками, «чи не буде заблокованим рух транспорту, чи зможуть під'єднати світлофори» та інше, мовляв «зебру намалювати – простіше простого».
 
Натомість в ініціативі «Пасажири Києва» відреагували на такі тези очільника Дептрансу, назвавши їх «абсолютно дилетантськими» та такими, «якими думає лише водій авто».
 
«Пасажири» вказують, що їх колеги – транспортні планувальники компанії «ПроМобільність» проводили моделювання району, яке показало, що у випадку встановлення світлофорів на 13 перехрестях та влаштування наземних переходів на просп. Берестейському, Гузара, Борщагівській, Довженка, Гетьмана і Чоколівському бульварі, середній час поїздки по місту не зміниться, окрім цього буде позитивний ефект у вигляді зменшення перепробігів, економії пального та зменшення завантаження ключових перевантажених розв’язок – Індустріального та Повітрофлотського шляхопроводів, шляхом відкриття додаткових лівих поворотів.
 
«У Києві десятки проспектів мають світлофорне регулювання і це їх не зупиняє, а навпаки дозує трафік і робить безпечнішими. Світлофори це ЄДИНИЙ інструмент управління трафіком у реальному часі», – наголошують в ініціативі «Пасажирів».
 
Нагадаємо, очільник Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА Руслан Кандибор розповів про вартість облаштування наземного переходу біля метро «Університет» та повну документальну готовність з боку Дептрансу.
Ігор Ющенко
__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!