Київ

У ДСНС пояснили, чому замовили знищення унікальної мозаїки з пожежниками на ВДНГ

896 0
Замість знищеного панно з мозаїки з'явиться «сучасне, символічне українізоване панно».

У ДСНС розповіли, чому замовили знесення унікальної мозаїки з пожежниками на столичному ВДНГ. Як йдеться у коментарі під дописом ініціативи Ukrainian Modernism, замість знищеної мозаїки тут з'явиться сучасне українське панно.

«Ми гарантуємо відображення роботи наших Героїв без зброї у сучасному, символічному та українізованому панно. Після закінчення ремонтних робіт, оновлена робота, символізуватиме неоціненну працю наших рятувальників під час війни та частково відображатиме попередню композицію», – йдеться у відповіді ДСНС Києва.

На допис відреагувала депутатка Київради Ксенія Семенова, яка вражена тим, що «ДСНС уповноважені визначати, що є українським, а що ні»
 
Нагадаємо, панно з мозаїки, де вогнеборці рятують світ від пожежі, було розташоване у будівлі ДСНС (будівля №26 – колишній Павільйон протипожежного захисту). Мозаїка була культурною спадщиною радянської історії України, зазначає генеральний директор ВДНГ Євгеній Мушкін.
 
«Завтра ми всередині команди обговорюватимемо питання того, чи існують ефективні шляхи запобігання руйнації культурної спадщини, що є чужим майном (майном інших осіб: державних, комунальних чи приватних). І як ми, як національна державна інституція, як заклад культури, можемо з цим допомогти», – додав директор ВДНГ.
 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!