У горах на Львівщині травмувалося двоє туристів

902 0
Рятувальники надали потерпілим домедичну допомогу та спустили до підніжжя гір.
фото: прес-служба ЛОДА

фото: прес-служба ЛОДА

У горах на Львівщині травмувалося двоє туристів-лижників. Вчора, 15 лютого, їм надали допомогу рятувальники Славської пошуково-рятувальної групи.

Зокрема, як повдіомляє пресслужба Головного управління ДСНС України у Львівській області, на лижній трасі гори Тростян отримала травму правої ноги дівчина з Чернігова, 1997 року народження. А на гірськолижній трасі гори Високий Верх надали допомогу травмованому юнаку з Одеси, 2008 року народження. Він отримав травму праву ногу.

Читайте також: Де знайти притулок в горах. Мапа колиб, кошар і туристичних стоянок

Рятувальники надали потерпілим домедичну допомогу та спустили до підніжжя гір, де передали медикам для надання  допомоги надалі. Також фахівці нагадують про правила безпечного катання на гірськолижних трасах:

  • дотримуйтесь безпечної швидкості, яка дасть вам час для додаткового маневру щоб уникнути зіткнення;
  • не зловживайте спиртними напоями під час катання, адже час реакції зменшується в рази;
  • одягайте захисне спорядження;
  • не з’їжджайте з трас.

 

Нагадаємо, що рятувальники зазначають: перед самостійним походом в гори необхідно зареєструватись на пошуково-рятувальному посту. Контакти можна знайти за посиланням або відсканувавши QR-код. А за цим посиланням можна онлайн зареєструвати туристичну групу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!