Київ

У Києві через витік газу стався вибух та пожежа у багатоповерхівці:є загиблі та поранені. Оновлено

951 0
Наразі пожежу загасили, триває пошуково-рятувальна операція.

У ніч проти 22 червня у Дніпровському районі столиці стався вибух у багатоповерхівці. Рятувальники загасили пожежу та евакуювали 18 мешканців. Під завалами знайшли тіла двох загиблих. Про це повідомив міський голова Віталій Кличко.

Трагедія сталась близько четвертої ранку по вул. Малишка у 16-поверховому житловому будинку. Попередня причина вибуху – витік газу. Зруйновано п’ять квартир на 6, 7 та 8 поверхах.

Станом на 07:50 відомо про двох загиблих, та двох постраждалих. Їх госпіталізували. 

Як повідомляють у пресслужбі ДСНС, до ліквідації наслідків залучено 70 осіб та 13 одиниць техніки.

Речник КМВА Михайло Шаманов, вказує, що навряд газовий балон міг спричинити вибух такої сили.

Поліція Києва вже розпочала кримінальне провадження внаслідок вибуху у багатоповерхівці.
 
Його розпочали за ч. 2 ст. 270 ККУ – порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки, що спричинило загибель людей. Карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.
 
Нині на місці продовжують працювати профільні служби. Пошуково-рятувальні роботи тривають. Причини вибуху зʼясовують фахівці.
 

ДОПОВНЮЄТЬСЯ...

Як стало відомо, вибух знищив оселю відомого українського спортивного коментатора Роберто Моралеса, залишився без квартири через вибух у Києві. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. У момент вибуху він був не вдома – кілька місяців тому журналіст записався до лав Збройних сил України й та несе службу.

Станом на 12:15 з-під завалів деблокували тіло ще однієї людини. На даний час внаслідок вибуху у багатоповерхівці загинуло 3 особи, постраждало 5 осіб (з них 3 госпіталізовано) та евакуйовано 20 осіб.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!