У Києві на Подолі відкрили тимчасовий культурний простір у контейнерах з металу «Азовсталі»

2262 0
У Києві на Контрактовій площі з вантажних контейнерів встановили тимчасовий культурний простір Module of Temporality.
Фото: Інстаграм-сторінка організаторів

Фото: Інстаграм-сторінка організаторів

17 лютого на Контрактовій площі в Києві відкрився новий проєкт команди don’t Take Fake "Модуль тимчасовості" (MOT).

Module of Temporality — це виставковий павільйон із мобільних блоків — вантажних контейнерів, які уособлюють постійний рух і мають можливість релокації. «Модуль тимчасовості» є благодійним проєктом Don't Take Fake, який збирає кошти на відновлення культурних памʼяток.

 

Конструкцію на замовлення виготовив Чорноморський судноремонтний завод. Усі 27 контейнерів виготовили з металу підприємств, які найбільше постраждали від російської агресії.

Загальна площа конструкції – 417 кв.м. Стелі не перевищують 2,3 метра, щоби «нагадувати про дискомфорт, який відчувають люди, ховаючись в укриттях». В інтер’єрі й меблях використано листову сталь з «Азовсталі» й Металургійного комбінату імені Ілліча.

На двох поверхах споруди представлять роботи 28 художників з усього світу. Там будуть полотна, скульптури, інсталяції й аудіовізуальні роботи. Проєкт модуля розробила команда Balbek Bureau.

Простір працюватиме три місяці, до 14 травня. Крім показів, також проведуть серію кінопоказів і лекцій. Куратор експозиції – французький критик і головред журналу Beaux Arts Фабріс Бусто.

За вхід людина може заплатити, скільки вважає доцільним, кажуть організатори. На вході облаштують магазин із мерчем, який створили в колаборації з українськими митцями й брендами одягу. 100% отриманих коштів обіцяють віддати на відновлення культурних обʼєктів України, які постраждали від бомбардувань російських окупантів.

Графік роботи MOT:

  • будні — 12:00–19:00;
  • вихідні — 11:00–20:00.
 

100% отриманих коштів обіцяють віддати на відновлення культурних обʼєктів України, які постраждали від бомбардувань російських окупантів.

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!