Київ

У Києві презентували виставку артефактів «Обереги з війни»

654 0
У музеї історії України у Другій світовій війні представили звичайні предмети, що стали талісманами для українців.
Фото: Національний музей історії України у Другій світовій війні / Facebook

Фото: Національний музей історії України у Другій світовій війні / Facebook

У Національному музеї історії України у Другій світовій війні відкрили виставку «Обереги з війни», де представлені звичайні предмети, що стали талісманами для українців. Про це повідомили на Facebook-сторінці Музею.
 

«Фотокартка доньки, що давала стимул повернутися до родини з війни. Ікона, яка допомогла приїхати знову на Батьківщину після депортації. Молитовник, який урятував від ворожої кулі. Прості, на перший погляд, речі стали для своїх господарів джерелом духовної стійкості в найскрутніші моменти життя. Про предмети, які підіймали людям дух у кривавому вирі катаклізмів ХХ і ХХІ ст., розповідає музейна виставка "Обереги з війни», – йдеться у повідомленні.

На виставці представлено вишиванку Розалії Потич, яка стала для неї та її чоловіка Федора оберегом після примусового переселення з Бойківщини на Донбас. Також представлені ляльки-мотанки, які допомогли впоратися з тривожним станом Юлії Павловій, яка початок повномасштабного вторгнення росії зустріла в м. Боярці на Київщині.

Зазначається, що значну частину артефактів із музейної колекції представлено для публічного огляду вперше.

Оформив експозицію художник Антон Логов, символічно завершивши її інсталяцією «Віддзеркалення історії», де поміж переплетених людських доль можна краєм ока помітити у вирі історичних подій і себе.

Додамо, у Києві продовжується низка виставок: на станції метро «Золоті ворота» працює інтерактивна виставказаснована на технологіях доповненої реальності – вона розповість про інструменти російської пропаганди, які рф використовує у висвітленні війни. У Софіївському соборі презентували ікони, написані на дошках з-під ящиків для патронів, а в київській мерії відкрили виставку, присвячену білоруським героям, які віддали свої життя у боротьбі з росіянами. У Києві триває фотовиставка «Соледар. Сіль. Війна», а в Музеї історії Києва нині триває виставка картин «Київська симфонія», також у столичному парку Співоче розпочався сезон, цьогоріч там розквітне понад 500 тисяч тюльпанів різних сортів та видів та безліч інших квітів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!