Київ

У Києві продають хмарочос SkyTowers із знижкою 85%

680 0
Державний Укрексімбанк виставив на продаж недобудований хмарочос SkyTowers на Берестейському проспекті (проспект Перемоги).
Фото: Укрексімбанк

Фото: Укрексімбанк

Укрексімбанк запрошує до аукціону за голландською моделлю з продажу боргових зобов’язань, забезпечених іпотекою хмарочосу SkyTowers. Про це повідомила пресслужба банку.

У повідомленні банк не згадує SkyTowers, називаючи комплекс «незавершеним громадським центром». З опису та фотографій зрозуміло, що мова йде саме про SkyTowers.
 
Стартова вартість – 5,58 млрд грн, але оскільки це редукціон (аукціон, у якому кроки здійснюються на зниження ціни), ціна може впасти на 85% до 827,3 мільйони гривень, прописано в повідомленні.
 

У Банку вказують на інвестиційну привабливість об’єкту: площа проєктної забудови більше 219 тис. кв. м.; до комплексу мають увійти дві вежі на 47 і 34 поверхи, офісні та торгові приміщення; 8-рівневий підземний паркінг на 900 місць.

Додатковим ліквідним забезпеченням є масив із 60 земельних ділянок загальною площею понад 80 га, розташованих у межах Зазимської сільської ради Броварського району Київщини.

Придбати права вимоги за кредитними договорами можна 11 травня в електронній системі OpenMarket - СЕТАМ.

Примітно, що у жовтні 2021-го хмарочос планували продати за 7,15 млрд грн. Таким чином, тепершні потенційні покупці можуть отримати дисконт майже 90% від початкової оціночної вартості.
 
Зазначимо, що Sky Towers – один з найвідоміших проектів KDD Group – свого часу одного з найбільших девелоперів в Україні. Комплекс повинен був стати найвищим хмарочосом в Україні. Одними з її основних бенефіціарів вважалися брати Константиновські та структури, пов’язані з ексміністром вугільної промисловості Віктором Тополовим.
 
У проекті було передбачено три будівлі висотою від 6 до 47 поверхів. Також комплекс мав включати торгові приміщення площею 7,1 тис. кв.м, підземний паркінг на 935 машиномісць і площею 46,3 тис. кв.м, фітнес-центр, конференц-зал. Будівельні роботи припинилися на початку 2016 року.
 
Забудовник – ТОВ "Агенція офісного будівництва" – мав в Укрексімбанку 30-річну кредитну лінію на 3,08 млрд грн. На початку 2021 року стало відомо, що компанія заборгувала банку 5,9 млрд грн з відсотками та іншими штрафними санкціями. У жовтні 2021-го Укрексімбанк відсудив 5,94 млрд грн у компанії, пов'язаної з недобудованим хмарочосом Sky Towers. Офіційний власник ТОВ "Агенція офісного будівництва", який вказаний у реєстрах - Девід Ізраел.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!