Київ

У холі київського театру на Лівому березі презентували виставку про цивільних, які стали на захист України

828 0
Проєкт розповідає про звичайних українців без військового досвіду, які стали на захист України, хто змінив зручне місце роботи на окоп та замість повсякденного одягу тепер носить «піксель».
Фото: Театр драми і комедії на лівому березі Дніпра / Facebook

Фото: Театр драми і комедії на лівому березі Дніпра / Facebook

У столичному театрі на лівому березі Дніпра започаткували проєкт «Театр з художником», у рамках нього відкрили виставку робіт Нікіти Тітова. Про це написали на Facebook-сторінці театру.

Цей проєкт має на меті розповісти про звичайних українців без військового досвіду, які стали на захист України, тих, хто змінив зручне місце роботи на окоп, хто замість повсякденного одягу тепер носить “піксель”.
 
Слоган проєкту – «Ніколи не думав, що вдягну цю форму, але це моя Земля», за словами організаторів, чітко передає настрій вчителів, ІТівців, гумористів, журналістів, акторів, людей творчих професій, які були вимушені взяти до рук зброю.
 
 
Ці плакати служать потужною даниною рішучості та жертовності українців, які були вирвані зі свого повсякденного життя жорстоким вторгненням росії.
 
Ці роботи – про віру в майбутнє. Про тих, хто змінює та змінюватиме нашу країну на краще: «Нова Україна буде дуже сильною державою, якою пишатиметься весь світ», – зазначив Нікіта Тітов.
 
 
Проєкт було створено спільно з Українським ветеранським фондом. Частину робіт проєкту можна було побачити в Харкові, київському метрополітені, Посольстві України в Японії. Тепер така можливість є і в глядачів Театру на лівому березі.
 
 
Роботи Нікіти Тітова будуть розміщені у фоє театру до 1 липня – кінця цього театрального сезону. Також протягом виставки триватиме благодійна лотерея, де всі охочі зможуть взяти участь в розіграші цих ілюстрацій.
 
 

Додамо, у Києві продовжується низка виставок: на станції метро «Золоті ворота» працює інтерактивна виставказаснована на технологіях доповненої реальності – вона розповість про інструменти російської пропаганди, які рф використовує у висвітленні війни. У Софіївському соборі презентували ікони, написані на дошках з-під ящиків для патронів, а в київській мерії відкрили виставку, присвячену білоруським героям, які віддали свої життя у боротьбі з росіянами. У Києві триває фотовиставка «Соледар. Сіль. Війна», а в Музеї історії Києва нині триває виставка картин «Київська симфонія», також у столичному парку Співоче розпочався сезон, цьогоріч там розквітне понад 500 тисяч тюльпанів різних сортів та видів та безліч інших квітів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!