Що відбувається, коли охочий служити приходить у рекрутинговий центр. Пояснення Львівського ТЦК

4064 0
Рекрутер супроводжує людину на всіх етапах прийняття на службу.
фото умовне

фото умовне

На Львівщині триває рекрутинг в ЗСУ, а на сайтах з вакансіями можна знайти чимало варіантів роботи в українській армії. Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів, як рекрутинг в ЗСУ працює з середини. 

Рекрутинг в Збройні Сили України

  • Особа приходить до місця, де є рекрутери – поспілкуватися й дізнатись те, що її цікавить. Після бесіди людина отримує відповіді на свої запитання і з’ясовує потрібну для себе інформацію. Якщо опісля такої розмови особа каже, що розуміє специфіку військової частини і готова йти служити на одну з її посад – то тут же, на місці, вона має можливість оформити перший пакет документів, з яким потім піде до ТЦК та СП. Тому що всі процедури з оформлення на службу відбуваються саме в територіальних центрах комплектації та соціальної підтримки.

  • Далі рекрутер перебуває на зв’язку з ТЦК та СП і контролює процес. Він супроводжує людину по всіх етапах прийняття на службу. Рекрутер відповідальний за людину, яку рекрутував, має довести її до частини й простежити, аби особа зайняла ту посаду, на яку подавалася. Це процедура з багатьма етапами: оцінка, проходження перевірки, медичний огляд тощо. Після цього існують два варіанти.

  • Перший варіант: з ТЦК та СП людину направляють до навчального центру для проходження базової загальновійськової підготовки. Потім, якщо посада передбачає, відбувається вже фахове навчання. Після цього особа їде у військову частину. Другий варіант: з ТЦК та СП людина потрапляє одразу в частину. І вже там їй оформляють документи і гарантують навчання. Далі вже з військової частини особа відбуває до навчального центру, а після навчання – до свого підрозділу.

Читайте також: Мобілізація на Львівщині. Як потрапити в бажаний підрозділ

«І перший, і другий варіанти працюють. Який з них виберуть – залежить від зручності для людини й частини. Бо наша мета – щоб людина максимально спокійно потрапила на посаду і була навченою. Для цього і є рекрутер, який проводить особу всіма процедурами аж до досягнення бажаного результату. А бажаний результат – це коли вмотивована людина служить там, де й хотіла, а військова частина задоволена нею», – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, рекрутинг дозволяє військовозобов’язаному обрати місце та професію на службі, адже на війні під час розподілу та доукомплектації змінити його майже неможливо. 

Зазначимо, що у Львові та області збільшилась кількість добровольців, які прагнуть вступити на військову службу за контрактом. Детальніше про військову службу за контрактом читайте тутТакож додамо, що жителям Львівської територіальної громади, які підпишуть контракт з Десантно-штурмовими військами чи морською піхотою, одноразово виплатять по 50 тисяч гривень. 

Юлія Кметик

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!