У Шевченківському гаю зафіксували рекорд та хто може оформити відстрочку від мобілізації. Підсумки доби

742 0
Нині 7 травня та 804 доба героїчного спротиву агресії рф.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Акцент дня: Обливаний понеділок. Факти від обрядів до сучасності. Споконвіку вважалося, що вода у великодній понеділок стає цілющою, приносить щастя та здоров’я. Тому люди обливали не тільки один-одного, а й себе теж. Цей день пов’язували передусім з духовним весняним очищенням.

Читайте також: Бійці Львівської бригади показали, як відзначають Великдень на фронті. Воїни бригади мали можливість посвятити свої великодні кошики на святкових літургіях.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 97 бойових зіткнень, з них 31 та 17 на Авдіївському та Бахмутському напрямках. Українська авіація завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника, а підрозділи ракетних військ уразили 2 ворожих артилерійські засоби.

Також силами протиповітряної оборони України знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Читайте також: Зеленський вніс у Верховну Раду законопроєкт про продовження воєнного стану та мобілізації. Відраховуватимуть ці терміни від 14 травня 2024 року.

 

Та: В Києві проводять військові навчання. Знімати та оприлюднювати відео- чи фото пересування військових і техніки заборонено.

А також: Вакансії в ЗСУ. Хто зі спеціалістів потрібен в українській армії. Міністерство оборони України оприлюднило перелік.

Ключові події:

1. Правила виїзду за кордон можуть змінитися через закон про мобілізацію – ДПСУ. Зміни стосуватимуться тих військовозобов’язаних осіб, які мають відстрочку від призову по мобілізації.

Читайте також: Відстрочка від мобілізації. Хто може оформити та що зміниться. Мобілізація чоловіків без постанови ВЛК щодо ступеня їх придатності до військової служби вважається незаконною.

Та: П’ятикласниця зі Львівщини передала ЗСУ понад 5 тисяч розпалювачів. Такі вироби можуть горіти до 6-7 хвилин. Завдяки ним військові на передовій можуть зігрітись, приготувати чай, розпалити піч або багаття;

2. У КМДА запевнили, що станція «Поштова площа» в порядку, закривати її не планують. Перегінний тунель «Поштової площі» перебуває у задовільному стані, ризики підтоплення також відсутні.

Читайте також: П’ять земельних ділянок на Львівщині виставили на торги. Площа найбільшої ділянки – 13,25 гектарів.

Та: На Львівщині збільшується вирощування огірків, цибулі та капусти. Основними гравцями на ринку овочів в області є населення, у них вирощується 96% продукції;

3. Чергова петиція про рух транспорту під час тривог набрала 6 тисяч підписів. За даними ініціативи «Пасажири Києва» комунальний транспорт втрачає щонайменше 2,1 млрд грн за кожні 250 годин простою.

Читайте також: На вулиці Львова виїхав велопатруль. Стежитимуть за порядком в місті. Найбільше – у центральній частині Львова, парках та скверах.

Та: «Київпастранс» планує придбати кондиціонери на понад 761 тис грн. Поставки заплановані на червень;

4. Скільки пар одружилося у Львові з початку повномасштабного вторгнення. Більшість закоханих, які приходили одружуватися – у військових одностроях.

Читайте також: Понад 10 тис. осіб за добу. У Шевченківському гаю зафіксували найбільшу кількість відвідувачів. На Великдень у музеї водили традиційні весняні гаївки та слухали веснянки від українських виконавців.

Та: У Львові по-новому доглядатимуть за деревами. Що відомо. «Тут детально розписано усе про утримання зелених насаджень, чітко визначено як зрізи робити, як формувати дерева, є процедура догляду за молодими та великовіковими деревами та захист дерев на будівельних майданчиках. Окрім того, передбачено тип обладнання для використання на різних газонах і кратність покосів відповідно до сезону»;

5. Чим дивуватимуть львівські театри у травні. Афіша вистав.

Читайте також: Через напівмарафон частину вулиць у Львові перекриють, а транспорт курсуватиме по-іншому. Разом з учасниками бігтимуть і спеціальні гості: співзасновниця Нової пошти Інна Поперешнюк, шеф-кухар Євген Клопотенко, шоумен Анатолій Анатоліч і блогерка Меліса Садик.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!