В Україні змінять умови виходу на пенсію та хто і де зараз може вручати повістки. Підсумки доби

794 0
Нині 27 травня та 824 доба героїчного спротиву агресії рф.
Фото умовне

Фото умовне

Акцент дня: Львівщина – серед лідерів областей, де найбільше оновлюють свої дані військовозобов’язані. За тиждень роботи сервісу найбільше заяв про уточнення даних подали в Києві.

На цю ж тему: Повістки розсилатимуть поштою. Хто і де зараз їх може вручати. Згідно з документом, повістку вважатимуть підтвердженою, якщо є відмова на її отримання або відсутність людини за адресою. Йдеться про так зване «заочне» оповіщення військовозобов’язаних українців.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, за добу відбулося 95 бойових зіткнень. Найгарячішою залишається ситуація на Куп’янському і Покровському напрямках. Там відбулось більше половини усіх боїв.

Російський агресор намагається використати перевагу в живій силі та техніці та підтримку з повітря. ЗСУ дають бій ворогу, а на окремих напрямках – самі здійснюють результативні штурмові дії для покращення стійкості оборони та відновлення позицій. Повітряні сили, ракетні війська і артилерія уразили 16 районів зосередження живої сили окупантів.

Читайте також: росія збирає ще одне угруповання для нового наступу, – Зеленський. Президент записав звернення у зруйнованій друкарні у Харкові, яку атакували росіяни. Це було одне з найбільших в Європі поліграфічних підприємств.

Та: Які спеціалісти потрібні на фронті. Перелік вакансій.

Ключові події:

1. Чому виникає дефіцит електроенергії. Пояснення. Аварійні знеструмлення завжди пов’язані з нагальною ситуацією, коли виникає екстрена поломка чи порушення в роботі мережі. Під час війни такі знеструмлення часто стають наслідком атак або пошкоджень об’єктів. Загалом з початку 2024 року російські окупанти здійснили 29 атак на енергооб’єкти.

Читайте також: У Київраді розповіли деталі щодо встановлення шести міні-ТЕЦ. Спеціального розподілу не буде: їх розташують в місцях, де проживає багато людей. Зокрема, в спальних зонах;

2. В Україні змінять умови виходу на пенсію: що відомо. У 2023 році для виходу на пенсію у 60 років громадянам було достатньо накопичити 30 років страхового стажу, але від 2024 року ця вимога посилилася до 31 року. Наступного року це число збільшиться ще на один рік, і щоб вийти на пенсію, доведеться відпрацювати вже 32 роки.

Читайте також: У Львові продадуть п’ять земельних ділянок. Більшість їх розташовані у Львові, одна – у Львівській громаді.

На цю ж тему: На торги виставили дві земельні ділянки на Львівщині. Аукціон пройде 29 травня;

3. Яку допомогу надають дітям у нейрохірургічному відділенні львівської лікарні. Зазвичай звертаються із пухлинами головного та спинного мозку. Також із епілепсіями, вадами розвитку спинного мозку, вадами розвитку черепа, гідроцефалією. Остання є однією із найбільш поширених нейрохірургічних хвороб у дитячому віці.

Читайте також: Львівщина – на другому місці за кількістю ДТП із постраждалими. Також кількість ДТП з постраждалими з вини дітей зросла у 1,4 рази цьогоріч порівняно з минулим роком і у 3 рази порівняно з 2021 роком;

4. У Львові облаштували новий дитячий майданчик. Фото. Тут постелили нове штучне покриття, змонтували нові елементи для забав діток – різноманітні лазанки та качелі.

Читайте також: У Львові відбудеться благодійний поетичний вечір. Під час заходу збиратимуть кошти для 215 батальйону львівської 125 бригади територіальної оборони ЗСУ;

5. На Львівщині оголосили конкурс ескізів для муралів. Щоб взяти у ньому участь потрібно звернутися до управління туризму та курортів ЛОВА.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!