Політична реклама

У Львові можна використовувати воду з дев'яти природних джерел

3448 0
На території Львова, смт Брюховичі, м. Винники та смт Рудно розміщено більше 10 природних джерел, воду з яких використовують мешканці. Протягом квітня-травня 2013 року держсанепідслужба провела лабораторні дослідження якості води.

На території Галицького району Львова вода з джерела на вул. Замковій за мікробіологічними показниками відповідає державним нормам, за дослідженими санітарно-хімічними показниками не відповідає вимогам по загальній жорсткості, - пише Zik.

Галицьким відділом Головного управління держсанепідслужби у Львівській області скеровано припис голові районної адміністрації та керівнику парку щодо встановлення таблички біля джерела про невідповідність якості води санітарним вимогам та заборону використання її для питних потреб.

На території Сихівського району досліджувалась вода з двох джерел в парку Залізні води на вул. Сихівській та на вул. Ярославенка. Якість води, за дослідженими санітарно-хімічними, органолептичними, санітарно-мікробіологічними показниками відповідає вимогам.

На території Личаківського району розміщені два джерела в парку Погулянка та чотири джерела в м. Винники на вул. Шевченка,8, вул. Лермонтова,6, вул. Незалежності,12 та вул. Б.Хмельницького. За результатами досліджень, вода з джерела №1 в парку «Погулянка» та чотирьох джерел м.Винники за дослідженими санітарно-хімічними, та санітарно-мікробіологічними показниками відповідає вимогам нормам. Якість води з джерела №2 не відповідає вимогам за санітарно-мікробіологічними показниками.

На території Шевченківського району є одне джерело на вул. Львівській,2 в смт. Брюховичі. Якість води в джерелі за дослідженими санітарно-мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками відповідає санітарно-гігієнічним вимогам.

На території Залізничного району дослідили воду з джерела в смт Рудно на вул. Мазепи. Якість води, за дослідженими санітарно-хімічними, органолептичними, санітарно-мікробіологічними показниками відповідає вимогам.

У держсанепідслужбі Львівщини зазначили, що природні джерела не можуть систематично використовуватис населенням для питних потреб, оскільки вони не є джерелами централізованого водопостачання і відповідно не мають обслуговуючого персоналу. Для таких джерел не встановлені зони санітарної охорони, в межах яких забороняється господарська діяльність. У зв’язку з цим, якість води з таких природних джерел має нестабільні показники, які залежать від багатьох факторів техногенного та природного характеру.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!