У Львові планують облаштувати дві медіатеки та іннотеку

2858 0
Оновлені бібліотеки з’являться на вулицях Шевченка, Городоцькій та проспекті Червоної Калини. Про це Tvoemisto.tv розповів в.о. начальника управління культури ЛМР Михайло Мороз.
фото: urbanideas.com.ua (ілюстративне)

фото: urbanideas.com.ua (ілюстративне)

Приміщення на просп. Червоної Калини, 58 та вул. Шевченка, 350 міська влада планує перетворити на дві нових медіатеки. Прикладом стане перша львівська медіатека, що на вул. Мулярській, 2а.

«Наразі у нас немає чіткого бачення, як саме виглядатимуть будівлі, – каже Михайло Мороз. – Сьогодні головне завдання – розробити проектно-кошторисну документацію. Після цього ми обов’язково представимо її громаді, щоби кожен бажаючий міг висловити свою думку».

Утім, за словами в.о. начальника управління культури, вже відомо, що приміщення на Шевченка, 350  формально буде філією дитячої бібліотеки. Але фактично воно виконуватиме функції як дитячої, так і дорослої бібліотек.

Крім медіатек, у Львові також планують відкрити іннотеку на вул. Городоцька, 285. Сьогодні там вже є діюча бібліотека-філія № 17.

«Це колишнє приміщення кінотеатру, – зазначає посадовець. – В одній частині – бібліотека, в іншій наразі – порожньо. У цій вільній частині ми хочемо облаштувати конференц-залу, створити комп’ютерний клас тощо. Усієї інформації надати не можу, оскільки проект ще до кінця не готовий».

Загальною вимогою до всіх приміщень є їх інклюзивність. Сьогодні в жодне з приміщень людина на візку заїхати не зможе. Але, за словами Михайла Мороза, проектувальними обов’язково врахують цю вимогу.

Зараз у всіх трьох приміщеннях проводяться технічні ремонтні роботи з облаштування опалення, світла тощо.

Як зазначив Михайло Мороз, скоріш за все восени,  громада міста вже зможе побачити проекти медіатек та іннотеки. А от безпосередньо роботи з їх облаштування плануються у 2017 році.

Додамо, що наразі у Львові на базі Центральної бібліотеки для дорослих ім. Лесі Українки, що на вул. Мулярській, 2а, функціонує перша міська медіатека.

Підготувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!