У Львові попрощалися з режисером Василем Яворським. Фото

1662 0
Він служив у 103-й бригаді Сил територіальної оборони Збройних Сил України.
фото: івана станіславського, твоє місто

фото: івана станіславського, твоє місто

У Львові попрощалися з режисером комунального телеканалу ЛОР «Перший Західний» 44-річним Василем Яворським. Він служив у 103-й бригаді Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

У 2008-2010 роках він обіймав посади у телерадіокомпаніях «Телебойман» та «Медіа-клуб». Працював у інформаційному агентстві «ZIK» із моменту його заснування, протягом кількох років був головним режисером. У 2019 році звільнився через придбання телеканалу проросійськими силами. Згодом працював режисером у ТРК «Перший Західний» та на телеканалі «Еспресо», де брав участь у випуску прямих ефірів.

Із 2014 року Василь Яворський займався створенням документальних фільмів та програм про війну. Був співавтором проєкту «Історія Героя» та режисером стрічки «Останній медик терміналу. Ігор Зінич, позивний «Псих» про військового медика на території Донецького аеропорту». Активно співпрацював із комунальним закладом Львівської обласної ради «Будинок воїна» щодо презентації стрічок у містах Львівщини.

Читайте також: Завтра Львів попрощається з військовим Павлом Ткаченком. Ким він був

У 2021 році добровільно вступив до лав територіальної оборони. Із початком повномасштабного вторгнення боронив територіальну цілісність та суверенітет держави у складі 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України. За особисту відвагу до Дня Незалежності України його нагородили почесною відзнакою «Учасник бойових дій». У Василя Яворського залишилися дружина, син від першого шлюбу, батьки, сестра та племінник.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Ольга Коваль

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!