У Львові прооперували 16-річну дівчину з Донеччини із рідкісним генетичним захворюванням

786 0
Дівчині провели корекцію деформацій пальців на лівій кисті та одночасно корекцію деформацій на обох стопах.
Фото: Охматдит

Фото: Охматдит

Ортопеди Центру дитячої медицини успішно прооперували 16-річну дівчину з Донецької області із рідкісним генетичним захворюванням – камптодактилія. Про це повідомили у пресслужбі Центру.

Це захворювання характеризується формуванням прогресуючих деформацій пальців в міжфалангових суглобах обох кистей, які унеможливлюють виконання елементарних функцій кисті – згинання-розгинання пальців кисті, схват предметів різного розміру, а також зумовлюють косметичний дефект і болі та погіршують гігієнічний догляд за шкірою кисті – з’являються тріщини, пролежні, трофічні порушення.

16-річна Луїза родом з Донецької області. Коли у 2014 році почалася війна її сімʼя була змушена переїхати жити до Одеси. Захворювання почало прогресувати, коли Луїзі було 10 років. Числені обстеження та консультації не дозволили на той час поставити правильний діагноз. Але деформації пальців обох кистей прогресували, почали деформуватися і пальці на стопах, тож сім'я звернулась по допомога до Центру дитячої медицини.

Читайте також: Львівські медики успішно вилікували 2-річну дитину з пневмонією

Уже тут поставили діагноз: камптодактилія. Госпіталізація дитини співпавпала з черговим приїздом до Львова місії американських хірургів. Під час виконання операції львівські спеціалісти спільно з американським хірургом Ларрі Арнольдом виконали корекцію не тільки найбільш деформованого пальця правої кисті, але й усунули деформацію всіх пальців цієї руки.

Пізніше дівчині провели корекцію деформацій пальців на лівій кисті та одночасно корекцію деформацій на обох стопах.

Нагадаємо, що отоларингологи Центру дитячої медицини лікарні «Охматдит», що у Львові, успішно вилікували гнійне ускладнення двом дітям, одним із симптомів якого є сильний біль у горлі.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!