Львів отримав історико-архітектурний опорний план та що задекларували Федина та Княжицький. Підсумки доби

1008 0
Нині 25 січня та 701 доба героїчного протистояння російській агресії.
Малюнок ілюстративний: Чесно

Малюнок ілюстративний: Чесно

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 11:43, відбій – о 13:58. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Акцент дня: Княжицький, Федина, Величкович. Скільки заробляють нардепи від «ЄС» родом зі Львова. Софія Федина та Микола Княжицький, які є народними депутатами від партії «Європейська солідарність», подали свої декларації 20 січня цьогоріч. І хоча жодна з них не стосується статків нардепів за останні роки, а Микола Княжицький лишень вніс правки у свою стару, та Tvoemisto.tv переглянуло, що вони задекларували та яку власність набули у ті роки.

Читайте також: Суд змінив вирок племіннику ексмера Сколе. Він скоїв ДТП, у якій загинула сім’я. Йому призначили 10 років позбавлення волі.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 58 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 7 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника.

Уночі російські окупанти завдали чергового авіаційного удару, застосувавши 14 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони України знищено 11 ворожих дронів.

Читайте також: У росії впав військовий літак Іл-76. Що відомо. Експерт Мюнхенської конференції з безпеки Ніко Ланге заявив, що його могла збити російська ППО. Він додав, що на цьому напрямку російська сторона постійно використовує системи С-300.

Та: Пройшов понад 600 км пішки по території противника. У Львові встановили меморіальну дошку розвіднику ГУР. Загалом на його рахунку – 9 успішних розвідувальних виходів у тил противника. Під час одного з них вдалося знищити та вивести з ладу три Ту-22М3.

Ключові події:

1. Словаччина підтримає виділення Україні 50 мільярдів євро, а також вступ до ЄС, – Шмигаль. Також словацький уряд не перешкоджатиме Україні купувати зброю та техніку у бізнесу.

Читайте також: Польські фермери почали масштабний протест проти імпорту зерна з України. Учасники протестів з тракторами та іншою сільгосптехнікою обіцяють не створювати блокад.

Та: У КМДА назвали попередню офіційну причину руйнування тунелю метро на Теремки. Насамперед неякісне проєктування та будівництво ділянки;

2. Директор київського «Локомотива» розповів про стан спорткомплексу після ракетної атаки. Будівля не підлягає відновленню.

Читайте також: Львів отримав історико-архітектурний опорний план міста. Отримати дозвіл на будівельні роботи стане складніше.

Та: На території колишнього заводу в Рясному планують збудувати новий житловий комплекс. У ньому комплексі буде передбачено 150 квартир;

3. На Львівщині планують створити центр з виробництва антибіотиків. Він планує розпочати свою роботу середині 2024 року.

Читайте також: Львівська лікарня отримала мільйон гривень на техніку для операційних і реанімації. Останнім часом кількість пацієнтів Центру дитячої медицини збільшується, адже все більше дітей з усієї України звертається до львівських хірургів, тож навантаження на операційні зростає.

Та: За тиждень в Києві на ГРВІ захворіло понад 3 тисячі дітей. Чи закриють школи на карантин? Показники не критичні, ситуація контрольована;

4. Чи зможе одна нова школа закрити потребу усіх дітей в районі Під Голоском у Львові. У районі є гостра проблема із закладами освіти.

Читайте також: Як викликати таксі для людей на колісних візках у Львові і скільки це коштує. Поїздки можна замовляти в межах міста та околицях в радіусі 20 кілометрів.

Та: Щекавицю та Вознесенські печери у Києві внесли до Держреєстру нерухомих пам’яток. Вони є автентичними об’єктами археологічної спадщини та невідтворними джерелами знань про життя, матеріальну та духовну культуру населення Давнього, пізньосередньовічного та модерного Києва;

5. Українську книгу про ОУН та УПА визнали одним з найкращих історичних матеріалів у США. Йдеться про книгу «Ворожі архіви: радянські протиповстанські операції та український націоналістичний рух» українського історика Володимира В’ятровича та канадського історика та географа Любомира Буцюка

Читайте також: «Укрпошта» назвала найкращу поштову марку 2023 року. За підсумками всеукраїнського голосування нею стала мініатюра «Вічна пам’ять!». 29 серпня, у День пам’яті загиблих захисників України, «Укрпошта» презентувала цей благодійний випуск.

Та: 15 закладів харчування закрили у Львові минулого року. Перелік. Натомість у 2023 році у місті відкрили 75 нових закладів.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!