У Львові судять заступницю директора школи на Донеччині, яка підтримувала окупантів

792 0
Жінка добровільно прийняла пропозицію окупантів та обійняла посаду заступника директора школи.
фото умовне

фото умовне

У Львові судять освітянку з Донеччини. Її обвинувачують у колабораційній діяльності. Про це повідомила пресслужба прокуратури Львівської області. 

За даними слідства, обвинувачена підтримала агресію рф та пішла на співпрацю з окупантами. Жінка добровільно прийняла пропозицію та обійняла посаду заступника директора школи в одному із міст Донецької області. На посаді освітянка сприяла впровадженню стандартів освіти країни агресора. А також здійснювала пропаганду у закладі освіти з метою сприяння здійсненню збройної агресії проти України.

Читайте також: Львів'янина судитимуть за поширення радянської символіки 

Зокрема, вона стверджувала що війни немає, а відбувається лише «спеціальна воєнна операція»; заохочувала учнів до святкування «Дня возз’єднання Криму з росією» тощо.

Нагадаємо, спецслужба Львівщини блокувала злочинну діяльність ще одної пропагандистки, яка підтримувала збройну агресію рф. Мешканка Львова в одній із заборонених соціальних мереж постила проросійський контент. Жінка публічно підтримувала наративи російської пропаганди, заперечувала війну розв’язану рф та поширювала дописи, що принижують честь та гідність українців.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!