Екссуддя допоміг росіянам заволодіти майном у Львові та топ-видання книжкового Арсеналу-2023. Підсумки доби

1050 0
Нині 2 липня та 494 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ОП

Фото: ОП

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках –  за добу 46 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії  завдали 14 ударів по районах зосередження противника, 2 – по його ЗКР та 2 – по пунктах управління. Уражено склад боєприпасів, 27 артилерійських засобів на вогневих позиціях, засіб ППО, 2 станції РЕБ та ще один важливий об’єкт ворога.

Цієї ночі рф завдала чергового ракетно-авіаційного удару по території Україні. Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: Нині у Львові відбудеться благодійний фестиваль на підтримку ЗСУ. Головна мета – збір коштів на автомобіль для евакуації поранених захисників.

А також: На Львівщині відкриють військовий ліцей. Що відомо. У Червонограді на Львівщині відкриють військовий ліцей Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Акцент дня: Повний перелік топ-видань книжкового Арсеналу 2023 у Києві. Про що ці книги. У Мистецькому Арсеналі завершився ХІ Міжнародний Фестиваль «Книжковий Арсенал». Повномасштабна війна внесла деякі зміни, зокрема й у структуру – книжковий ярмарок розділили за відповідними тематичними секціями, які цього року представили не видавці, а київські книгарні: секцію «Художня література» представила книгарня «Книжковий Лев», секцію «Нонфікшн» – книгарня «Сенс», секції «Дитяча книга», «Комікси та графічна проза» – книгарня «Закапелок», секцію «Арткнига» – Довженко-Центр, а секцію «Книга про російсько-українську війну» – муніципальна книгарня «Сяйво книги».

Tvoemisto.tv публікує перелік найпопулярніших видань, підрахований столичними книгарнями та розповідає про що вони.

Ключові події:

1. Депутат, якого підозрюють у шахрайстві, не з’явився на засідання суду у Львові. ДБР просить суд обрати нардепу від ЄС Сергію Алексєєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю вийти під заставу в 10 мільйонів гривень.

Читайте також: У Львові екссуддя допоміг росіянам заволодіти майном в центрі міста. Йому вручили підозру. Йдеться про справу, коли львів’яни незаконно отримали право власності на приміщення, використовуючи підроблене рішення суду, а потім передали у власність юридичній особі, кінцевими бенефіціарами якої є громадяни росії. Вартість майна близько 6 млн грн.

Та: У Львові лікар залишився без покарання за їзду з трьома проміле алкоголю. На постанову суду ще може бути подана апеляція;

2.  Що з 1 липня змінилося для львів’ян. Йдеться про зростання тарифів на воду, закінчення карантину через Covid-19 та подорожчання пального.

Читайте також: Понад 30 населених пунктів Львівщини будуть без газу. Коли і які. З 4 по 6 липня відбуватимуться планові ремонтно-профілактичні роботи на газових комунікаціях. Орієнтовний термін робіт – 48 годин.

Та: Після заправки біля Львова десять авто вийшли з ладу. У компанії відреагували. На ОККО кажуть, що компенсують постраждалим усі витрати;

3. У Львівській громаді хочуть створити 6 старостинських округів. Перелік. Відповідну ухвалу винесуть на пленарне засідання ЛМР 6 липня для того, аби організувати роботу старости та забезпечити представництва інтересів мешканців населених пунктів територіальної громади.

Читайте також: У Львові депутати розглянуть петицію про облаштування переходу на перехресті Стрийської – Рубчака. Містяни закликали облаштувати там перехід кілька разів. Зокрема, оприлюднювали звернення на сторінці Гарячої лінії міста Львова.

Та: У Львові можуть створити окремі підрозділи першого медоб’єднання. Йдеться про відокремлення підрозділів «Лікарні Святої Анни» та «Лікарні Покрови Пресвятої Богородиці»;

4. У львівському храмі 9 днів молитимуться перед чудотворною іконою. Розклад молінь. З суботи, 1 липня, до неділі, 9 липня, храм святої Анни у Львові (вул. Городоцька, 32) запрошує на дев’ятиденне моління до Пресвятої Богородиці перед Її чудотворною іконою Неустанної Помочі, яку коронував Папа Римський Пій XI.

Читайте також: На Львівщині на вміст йоду перевірили питну воду. Де найгірший показник. У 83,7% дослідженої води питної вміст йоду трішки понижений;

5. Подалі від міста. П’ять варіантів комфортного відпочинку на природі поблизу Києва. На календарі літо й тепла погода. У цей час мешканці столиці можуть особливо сильно відчувати бажання поринути у спокій природи та втекти від метушливого міста хоча б на короткий проміжок часу. Для цього можна скористатися послугами оренди заміського комплексу на кілька годин чи добу. Власники обіцяють затишок, багато природи, спокій і релакс.

«Твоє місто» зробило підбірку будинків серед води та дерев у Києві та Київській області, які підійдуть для відпочинку вдвох, компанії чи наодинці з природою.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!