У Львові судитимуть уродженця рф за комуністичну символіку

719 0
Чоловік поширював її через профіль у соцмережах.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові судитимуть уродженця рф з українським громадянством, який через власний профіль у соцмережах поширював комуністичну символіку та пропагував комуністичний режим. Про це повідомила Львівська обласна прокуратура.  

«Уродженець рф через власний обліковий запис у забороненій соціальній мережі «Однокласники» систематично поширював публікації, в яких містяться ознаки пропаганди комуністичного тоталітарного режиму та зображення комуністичної символіки», – йдеться у повідомленні правоохоронців.

Читайте також: У Львові судитимуть бойовиків псевдореспублік, які воювали проти України

Наразі чоловіку інкримінують ч.1 ст. 436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів), що карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Докладніше: https://kodeksy.com.ua/kriminal_nij_kodeks_ukraini/436-1.htm

Нагадаємо, що у Львові винесли вирок львівському пенсіонеру, що народився у білорусі, за поширення комуністичної пропаганди.

Володимир Федорович

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!