Політична реклама

У Львові триває перегляд "Нового німецького кіно"

1616 0
До 8 листопада у Львові триватиме фестиваль "НОВЕ НІМЕЦЬКЕ КІНО". Підбірку найкращих німецьких прем'єр та кінофестивальних хітів минулого року можна побачити у кінозалі Палацу Мистецтв (вул. Коперника, 17). Вхід - за квитками.
кадр з фільму "Невидима"

кадр з фільму "Невидима"

Цьогорічний показ німецького кіно відрізняється особливою соціальною гостросюжетністю. У цих кінокартинах - людина сам на сам з численними життєвими труднощами. Натуралістичність та деталізація зйомки додає кінокартинам особливо сташного змісту, проте реалістичного, тому дуже актуального. 

Особливо вражає кінострічка "Невидима"( Die Unsichtbarе) Крістіана Швохова. Його головна героїня, юна театральна актриса Жозефіна(Стіне Фішер Крістенсен ) страждає від браку уваги як від друзів, так і від своїх рідних. Вона настільки згалиблюється в сірість і непримітність своєї особистості – що,наче, спить на яву. Проте, у Фіни з’являється несподівана пропозиція зіграти головну роль у виставі відомого сучасного режисера Каспара Фрідмана (Ульріх Нойтен). Роль дуже складної, розбещеної, проте слабкої та нещасної жінки, поступово витягує Жозефіну з її власного колапсу.

Чудові операторські плани та красиві кольори - кінокартина "Барбара"( Barbara) Крістіана Петцольда. Проте  змістове наповнення теж тримає в напрузі : жорстока реальність ГДР, життя безпомічних людей під моральним та фізичним пресінгом. Хоча серед цієї важкої дійсності людина прагне почуттів та щастя.

Найважча для перегляду -  "Зупинка на перегоні" (Halt auf freier Strecke). Здавалося б, кого здивуєш історією хворого на рак. Проте режисер Андреас Дрезен за допомогою деталізації перебігу хвороби занурює глядача в трагедію свого героя.  "Зупинка на перегоні" - не просто історія хвороби, а насамперед приклад жертовної любові та глибока наука про те, чому не потрібно боятися смерті.

Сьогодні, 8 листопада, на 19:00 відбудеться повторний перегляд кінострічки "Невидима", що завершить цьогорічний фестиваль "Нове німецьке кіно".

Квитки можна придбати в касі Палацу мистецтв. Ціна - 15 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!