У Львові урочисто підняли державний прапор України. Фото

963 0
Львів відзначає 33-тю річницю підняття українського національного прапора над міською Ратушею.
Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Сьогодні, 3 квітня, Львів відзначає 33-тю річницю підняття українського національного прапора над міською Ратушею. З цієї нагоди у центрі місті урочисто підняли синьо-жовтий стяг.

Об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла УГКЦ розпочалася спільна молитва та освячення Державного прапора. Після цього учасники урочистою ходою вирушили до Ратуші із розгорнутим освяченим стягом.

Під звучання Державного Гімну України депутати 1-го демократичного скликання, представники депутатського корпусу та військовослужбовці Збройних Сил України підняли національний прапор України. 

Зазначимо, що близько 14:00 на Личаківському цвинтарі вшанують пам’ять депутатів 1-го демократичного скликання, зокрема Богдана Котика, Василя Шпіцера та Стефанії Шабатури.

Нагадаємо, 3 квітня 1990 року, на сесії Львівської міської ради, депутати першого демократичного скликання під головуванням тодішнього міського голови Богдана Котика ухвалили історичне рішення підняти жовто-блакитний прапор на будівлі міської Ратуші. До того український стяг майорів над Львовом у час Листопадового чину 1980-го, й підіймали його Січові стрільці. Повну програму заходів, як відзначатимуть річницю підняття прапора у Львові, читайте за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!