У Львові почали будівництво початкової школи та чи можуть кияни викупити Житній ринок. Підсумки доби

1215 0
Нині 4 квітня та 771 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Акцент дня: Скільки ухилянтів на Львівщині розшукала поліція та доставила в ТЦК від початку року. В поліцію скеровано звернення щодо доставки 2 146 осіб, які не з’явилися до ТЦК після отримання повістки. Вдалося розшукати 1 226 людей, решта ще перебувають в розшуку.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 65 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, відповідно 22 та 15. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 18 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 1 – по його зенітно-ракетному комплексу. Уражено артилерійську систему, радіолокаційну станцію, станцію РЕБ, пункт управління БпЛА та 1 інший важливий ворожий об’єкт.

Уночі російські окупанти учергове атакували Україну, застосувавши 20 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони України 11 ударних БпЛА було знищено.

Читайте також:  Зеленський заявив, що росія готує додаткову мобілізацію 300 тисяч солдатів. Водночас, відповідаючи на запитання журналістів про те, скільки новобранців мобілізують в українську армію цього року, глава держави зазначив, що «півмільйона нам не потрібно».

Та: Як Рада пропонує бронювати від мобілізації військовозобов’язаних. Пояснення. Наразі від мобілізації заброньовано близько 540 тис. осіб, найбільше – в енергетиці, агропромисловому секторі, промисловості, виробництві та транспорті.

А також: Хто з військовозобов’язаних може виїхати за кордон та які зміни відбулися. 2 квітня Кабмін змінив правила виїзду студентів.

Тема дня: Чи можуть кияни викупити Житній ринок. Житній ринок у столиці є одним із найдавніших. Департамент комунальної власності Києва виставив його на орендний аукціон, проте громадськість занепокоєна, що ринок можуть закрити, а територію забудувати. Редакція «Твоє місто. Київ» з цього приводу організувала дискусію «Житній ринок. Як урятувати найдавніший центр торгівлі Києва», щоб з’ясувати, що відбулося та якими можуть бути рішення і наслідки.

Ключові події:

1. Держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф. Також нагадали про рішення суду ООН ще від 16 березня 2022 року, яким росію зобов’язали припинити бойові дії.

Читайте також: На Київщині за колабораціоністську діяльність затримали колишнього депутата від ОПЗЖ. Чоловік позиціював себе як «експерт-політолог».

Та: УІНП вважає музей Булгакова в Києві пропагандою російської імперської політики. Булгаков упереджено й виразно негативно ставився до всього українського;

2. На Львівщині збудували нове зерносховище. Фото. Його звели на території підприємства, що вже працює.

Читайте також: У трьох містах заходу України цьогоріч відкриють нові великі ТРЦ. Що у Львові. Зокрема, на вул. Шевченка, 313.

Та: Підрядник «відмив» 3,5 млн грн на гідроізоляції київських мостів, – прокуратура. Керівник фірми взяв гроші за роботи і матеріали, які не були передбачені кошторисом;

3. У Львові розпочали будівництво початкової школи з дитячим садком. Тут буде басейн, сучасні класи для навчання та відпочинку, а також укриття. Керівник управління освіти Львова Андрій Закалюк зазначив, що школа та дитячий садок суттєво підсилять соціальну інфраструктуру мікрорайону. Адже на Левандівці є три школи, кожна з яких переповнена, а також тут навчаються діти з Білогорщі.

Читайте також: У центрі Львова відновили будинок, який ще 20 років тому визнали аварійним. Наразі проводять роботи із завершення реставрації дворового фасаду будинку.

Та: НМТ за кордоном. Українці можуть здати тест у 32 країнах. Кількість місць для участі в тестуванні за кордоном є обмеженою;

4. У Львівському обласному діагностичному центрі виконають роботи на мільйон євро. За ці кошти лікарня закупить магнітно-резонансний томограф, облаштує колл-центр з відповідним апаратно-програмним забезпеченням.

Читайте також: У Львівському перинатальному центрі облаштували укриття, в якому зможуть приймати пологи. Для реконструкції укриття його заглибили на понад метр. Замінили каналізацію, пожежну систему, систему вентиляції та провели інтернет.

Та: Скільки заробляють лікарі психіатричної лікарні у Львові. Як повідомив під час інтерв’ю Tvoemisto.tv директор лікарні Богдан Чечотка, лікарі там отримують зарплату у розмірі 20 тисяч гривень, але поки що немає дієвих механізмів для її диференціації.

Також у Львівській психлікарні хочуть вирощувати медичні коноплі. Для цього біля головного корпусу є 2 га землі;

5. Як у Львові вперше підняли синьо-жовтий прапор. Розмова з істориком. Був страх і ризик. За Львовом спостерігала вся радянська Україна. Львів трохи більше, ніж за рік до проголошення державної незалежності, одним з перших підняв синьо-жовтий прапор над міською Ратушею. 3 квітня 1990 року на головній площі міста зібралися тисячі людей.

Читайте також: У Львові дискутують про те, які дерева висадити в Бернардинському дворику. Висадити нові дерева планують до кінця квітня, але ще не обрали вид.

Та: Які виставки варто відвідати у Львові в квітні.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!