У Львові відкриють біолабораторію, де навчатимуть виділяти ДНК та створювати косметику

2096 0
Лабораторія діятиме в трьох напрямах – косметичному, роботі з ДНК та освітньому.
Фото: Львівська Політехніка

Фото: Львівська Політехніка

На базі Національного університету «Львівська Політехніка» створять навчальну лабораторію біотехнологій. Там досліджуватимуть бродіння, створюватимуть косметику та виділятимуть ДНК. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник стартап-школи Назар Подольчак.

Лабораторію біотехнологій планують відкрити наприкінці січня.

«Наше відкриття залежить від поставки імпортного обладнання. Через те, що логістика порушена, ми ще чекаємо на обладнання, хоча планували зробити це раніше. Загалом на створення лабораторії витратили понад 1 млн грн», – зазначив він.

Лабораторія діятиме в трьох напрямах: перший – косметичний, другий – робота по ДНК, а третій – більш освітній, що включає навчання дітей різного віку. На базі проєкту є команди, які працюють в лабораторії над власними стартап-проєктами, дослідницьким та комерційним процесом. Окрім того, вони займатимуться освітнім процесом та навчатимуть дітей. 

«Ми організовуємо онлайн-проєкти, що передбачають навчання протягом трьох місяців. Зокрема, є окремі інтенсиви, в межах яких можна буде в біолабораторії займатися дослідами та виконувати свої проєкти спільно із наставниками. Звісно, вони можуть презентувати власні ідеї, після того як опрацюють формули і знайдуть цікаву для себе. Зокрема, свої проєкти учні лабораторії мають можливість показати інвесторам, що надалі допоможе відкрити свій бізнес», – додав він.

Читайте також: Для поранених військових Львівщина передала мобільний шпиталь за 150 тис. євро

Нагадаємо, що на вулиці Стрийській у Львові запрацював Музей науки із сотнею різноманітних експонатів, які мають інтерактивно пояснювати дітям явища природи та закони фізики. У місті також планувати створити муніципальний Центр науки, однак втілити це поки не вдалося. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!