У Львові відновили дерев’яну браму на вулиці Крушельницької. Фото до та після

1307 0
Загальна вартість реставрації становить 40,8 тис. гривень.
фото: лмр

фото: лмр

У Львові відреставрували дерев’яну браму у будинку на вул. Крушельницької, 25 в межах програми співфінансування реставрації історичних дверей і брам. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Загальна вартість реставрації брами на вул. Крушельницької становить 40,8 тис. грн, із них фінансова частка міста — 28,6 тис. грн, а частка мешканців — 12,2 тис. грн. Роботи проводив майстер-реставратор Олександр Савчук.

Читайте також: Фото дня. У Львові почали ремонт моста в Глинянській брамі

Нагадаємо, впродовж 2009-2017 р. у Львові діяв проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» (GIZ). У межах цього проекту у співфінансуванні німецького товариства та мешканців відреставрували 148 історичних брам. 70% вартості робіт фінансувало німецьке товариство, а 30% – мешканці.

1 лютого 2018 року виконком ЛМР продовжив дію програми. Згодом у німецькому товаристві GIZ заявили про повернення у Львів із новим проектом.

Також у Львові діють програми співфінансування між містом і мешканцями реставрації вікон у будинках, які належать до культурної спадщини міста і реставрації балконів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!