У Львові вночі була тривога. Звідки була загроза ракетного удару

3377 0
На Львівщині загроза не справдилася.
Умовне фото

Умовне фото

За минулу добу один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу – 13 липня о 00:43. Була загроза удару ракетами «Калібр» з акваторії Чорного моря. Львівську область небезпека оминула. Однак в інших областях Повітряні сили ЗСУ знищили 20 ударних дронів та 2 «Калібри». Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Інші головні події з життя Львівщини:

Опалювальний сезон. Енергетики проводять масштабну ремонтну кампанію, щоб підготуватися до наступного опалювального сезону. Просять ощадливо використовувати електроенергію, особливо з 16:00 до 23:00. Цьогоріч масштаби ремонтів складніші та більші, адже наша енергосистема пережила масовані атаки росіян. Частина електростанцій – тимчасово в окупації, тому кількість потужностей, які можуть виробляти електроенергію, обмежена.

Навчання національного супротиву. У межах Програми підготовки населення до національного спротиву на Золочівщині продовжують проводити навчання. Цього разу викладачі та інструктори із Навчального центру імені Василя Вишиваного Національної гвардії України провели курс занять з мінної безпеки та фортифікації для представників добровольчих формувань Бродівської громади.

ВПО. У селі Пристань Червоноградського району запрацював новий прихисток для ВПО на 30 осіб. Його облаштували меблями й технікою, необхідними для проживання. Контактний номер: 067 476 77 99.

Міжнародна допомога. Дві карети швидкої допомоги, медичне обладнання та гуманітарну допомогу передали у Золочівську ЦРЛ партнери з німецького міста Шьонінген. Це їхня 12 гуманітарна місія у Золочів від початку повномасштабної війни.

Допомога ЗСУ. Зі Щирецької громади Львівського району нашим воїнам на передову відправили чергову партію допомоги – воду, медикаменти, одяг, продукти, ноші для евакуації поранених, спальні мішки, каремати, вогнегасники, засоби гігієни, інструменти та матеріали, захисні сітки. Німецькі партнери з Ґуденсберґа передали автомобіль Mercedes Benz 814D для гасіння пожеж, відкачування води з підвалів, евакуації поранених та перевезення пасажирів.
 

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!