У Львові вшанують пам’ять Героїв Небесної Сотні. Перелік заходів

725 0
Цьогоріч подвиг Небесної Сотні згадуватимуть під гаслом «Залишаємося гідними своїх Героїв!».
ЄВРОМАЙДАН / ФОТО: ВІКІПЕДІЯ

ЄВРОМАЙДАН / ФОТО: ВІКІПЕДІЯ

У вівторок, 20 лютого, у Львові вшанують пам’ять Героїв Небесної Сотні. Саме у цей день виповнюється десять років з трагічних подій на Майдані Незалежності в Києві. Цьогоріч подвиг Небесної Сотні згадуватимуть під гаслом «Залишаємося гідними своїх Героїв!». 

Джерело: Львівська ОВА

Вшанують новітніх Героїв на Личаківському кладовищі.

Читайте також: Щороку їду на Майдан. Історія медсестри, чиє фото друкували світові медіа

Зокрема, об 11:00 год відбудеться покладання квітів та запалення лампадок біля могил Героїв, що загинули під час Революції Гідності, генерала Сергія Кульчицького, полковника Андрія Соколенка та борців за волю України на полі почесних поховань № 67. Опісля духівництво проведе чин екуменічної панахиди.

Також о 12:00 год біля Меморіалу Героїв Небесної Сотні проведуть акцію «Ангели пам’яті».

О 18:00 відбудеться вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні у Палаці Гната Хоткевича. Вхід вільний

«Участь у цьому вечорі стане вираженням нашої поваги та вдячності Героям Небесної Сотні, які віддали своє життя за мрію про свободу, а також важливим кроком у напрямку збереження пам'яті про них для майбутніх поколінь», – йдеться у повідомленні закладу.

Нагадаємо, 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. Саме у цей день 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. Серед Героїв Небесної Сотні 20 – родом із Львівщини.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!