Як Азов набирає бійців у Львові та коли у місті увімкнуть тепло. Підсумки доби

1971 0
Нині 5 жовтня та 589 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: Українські війська продовжували наступальні дії і просунулися вперед в районі Бахмута Донецької області, вздовж лінії Авдіївка-Донецьк та біля Новопрокопівки Запорізької області, про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Також повідомляється, що російські військові перевели кілька суден чорноморського флоту з порту в окупованому Севастополі (Крим) до порту в новоросійську (краснодарський край), ймовірно, намагаючись захистити їх від українських ударів в окупованому Криму.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 57 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 16 ударів по районах зосередження противника. Уражено пункт управління, 10 артилерійських засобів та ворожий склад боєприпасів.

Уночі окупанти атакували Україну, застосувавши 29 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131» Нашою протиповітряною обороною знищено 24 ворожих дрони.

Читайте також: СБУ ідентифікувала російського військового, який розстрілював цивільних в Бучі. За свої злочини окупант отримав зірку «героя росії».

Акцент дня: «Не чекайте, поки вас запакують у «Пазік». Як Азов набирає бійців. Кшиштоф Мушак – герой «Азовсталі» із позивним «Зевс». Він був важко поранений, пережив полон, пройшов реабілітацію і тепер очолив Центр рекрутингу «Азов» у Львові. В інтерв’ю Тvoemisto.tv боєць розповів про свою участь у боях за Маріуполь, а також про особливості служби у героїчній бригаді.

«Скажу просто: або ти йдеш у нормальний підрозділ, вчишся і воюєш з нормальними пацанами, або тебе зловить воєнком, запакує в «пазік», відвезе бозна-куди, і ти, не дай Боже, загинеш… Краще йти у підрозділ, де тебе всього навчать і підготують. Зрештою, це обов’язок кожного чоловіка – захищати Україну. Треба про це пам’ятати, а не коли до тебе підходить воєнком, а ти кричиш, вдаєш із себе блогера, мовляв, не мають права. Тепер воєнкомами стають ті, що воювали. Як думаєте, як вони реагуватимуть, коли скажуть «іди до війська», а ти не захочеш?»

Ключові події:

1. ДБР завершило розслідування щодо розстрілу «Небесної сотні». Хто постане перед судом. Дії експрезидента Януковича та екскерівників правоохоронних органів призвели до масових жертв.

Читайте також: Російський олігарх заволодів майном Львівського автобусного заводу. Йому повідомили про підозру. Російський олігарх Ігор Чуркін організував та заволодів нерухомим майном ЗАТ «Завод комунального транспорту» (колишній ВАТ «Львівський автомобільний завод»). ДБР повідомило йому про підозру.

Та: У вересні Україна експортувала рекордну кількість електроенергії. Всього за місяць експортували 111,1 тисяч МВт·год. 60% з них надійшло до Словаччини, а 40% – до Молдови. Україна експортує більше, ніж імпортує, і заробляє на цьому кошти;

2. Чим завершились обшуки БЕБ на Винниківській тютюновій фабриці. У березні на ВТФ проходили обшуки, тоді наклали арешт на вилучене майно. 27 вересня суд арешт скасував.

Читайте також: Директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА оголосили ще одну підозру. Посадовцю інкримінують розтрату бюджетних коштів, призначених для встановлення систем оповіщення в Деснянському районі столиці, вчиненій в умовах воєнного стану;

3. Коли львів’янам увімкнуть тепло. Відповідно до законодавчих норм опалювальний сезон розпочинається тоді, коли упродовж трьох діб середньодобова температура повітря становить нижче 8 градусів. Минулого року опалювальний сезон для бюджетних установ розпочали 7 листопада.

Читайте також: Головний архітектор Львова прокоментував вигляд готелю, який зводять на Дорошенка. Чимало львів’ян висловили думку, що будівля має вигляд куди об’ємніший, аніж малювали у проєкті.

А також: У Львівський протезний завод планують інвестувати 390 млн грн. Його думають передати Першому ТМО. На сесії міської ради 28 вересня депутати затвердили технічно-економічне обґрунтування такого рішення.

Та: Біля лікарень на Орлика облаштують парк із реабілітаційною зоною. Йдеться про ділянку площею 2,5 га;

4. На потяг Львів–Варшава стартував продаж квитків. Він курсуватиме з 15 жовтня до польської столиці зі Львова через Раву-Руську.

Читайте також: Водіям знову дозволили сплачувати штрафи на ресурсах МВС. «Офіційні сервіси дозволяють не тільки сплатити штрафи, які вже винесені, а й оперативно отримувати повідомлення про нові постанови або зміни їх статусу».

Та: Скільки вже грошей у Львові витратили на впровадження е-квитка та чому не всюди є валідатори. Наразі невідомі конкретні терміни впровадження е-квитка у Львові.

На цю ж тему: Чому може не працювати Леокарт та чи треба брати паперовий квиток при оплаті готівкою у львівському транспорті.

А також: Нині у Львові деякі трамваї курсуватимуть зі змінами. На пл. Данила Галицького,4 замінюватимуть аварійні трамвайні колії та демонтовуватимуть дорожні плити. У зв’язку з цим після 21:00 трамваї №7 та №9 курсуватимуть зі змінами;

5. У Львові сьогодні розпочинається Bookforum. Програма. Вхід на ярмарок та усі події вільний.

Читайте також: Виповнилося 123 роки Львівській опері. Старі фото. Відкрилась вона прем’єрою лірико-драматичної опери «Янек» Владислава Желенського – про життя карпатських верховинців.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!