У Львові вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. Фото

1103 0
Військові капелани відслужили панахиду за всіма, хто віддав своє життя у боротьбі за Україну.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Сьогодні, 19 січня, о 10:00 год на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні у Львові почалося вшанування пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні.

«Дев’ять років минає з того дня, як українці почали деокуповувати наші рідні землі. Ми зараз будемо мати молитву і коротку церемонію, але на початку дозвольте дати наказ підняти прапор України»– розпочав церемонію мер Львова Андрій Садовий.

Вранці спершу урочисто підняли прапор України в честь пам’яті всіх загиблих героїв та виконали Державний гімн. Потім військові капелани відслужили панахиду за всіма, хто віддав своє життя у боротьбі за Україну.

«Нас усіх об’єднали сучасні Герої. Вони заплатили за нашу свободу дуже дорого – своїм життям. Тому дуже приємно, що сьогодні тут є молодь, діти, бо це покоління, яке вирушило, немовби, вслід за нашими Героями, щоб розуміти, яка висока ціна нашої свободи»– виголосив єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ владика Володимир (Груца).

Також школярі прикрасили Меморіал паперовими витинанками у формі ангелів, яких виготовили напередодні у школах, а всі охочі запалили лампадки та поклали квіти, вшанувавши пам’ять загиблих Героїв.

Читайте також: Захиснику зі Львівщини пропонують посмертно присвоїти звання героя

Додамо, що подію організували управління внутрішньої політики ЛМР та Музей Гідності. Також опісля відбулось вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!