У Львові ввели графіки відключення світла та що не так з дорогою до відпочинкового комплексу на Львівщині. Підсумки доби

15013 0
Нині 15 травня та 812 доба героїчного спротиву агресії рф.
Умовне фото

Умовне фото

Акцент дня: 25 млн на дорогу до відпочинкового комплексу на Львівщині. Що тут не так. Львівський активіст і волонтер Святослав Літинський, який бореться з некритичними витратами з бюджету та вимагає скеровувати їх на армію, опублікував відео про будівництво дороги у гірському селищі Східниця, яка призначена для доступу до приватного відпочинкового комплексу та проходить через його територію. Він розповів про будівництво дороги, за які кошти її прокладають та хто власник відпочинкового комплексу.

Читайте також: Голова КОВА Руслан Кравченко показав свої доходи на посаді. Загалом, за 8 місяців він заробив 648 485 гривень. За перші 4 місяці року, які Кравченко ще працював у Київській обласній прокуратурі, його доходи складали 401 602 гривні.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, ворог концентрував свої зусилля у Харківській області (11 атак), а також на Краматорському (12 атак) та Покровському (33) напрямках, за добу відбулося 145 бойових зіткнень.

На окремих ділянках, в районах Лук’янців та Вовчанська підрозділи Сил оборони здійснили маневр та перемістились на більш вигідні позиції.

ЗСУ покращили своє тактичне положення на Куп’янському, Краматорському, Времівському напрямках.

Читайте також: Росіяни можуть розпочати наступ на Сумську область, – Буданов. Атаки в Харківській області триватимуть ще три-чотири дні, після чого очікується, що росіяни здійснять «потужний» наступ у напрямку Сум.

Та: Усі чоловіки мають оновити дані в ТЦК. Львівський військкомат працює цілодобово. Це передбачено законом про мобілізацію, який набере чинності 18 травня.

Тема дня: Євген Клопотенко: Ми маємо три страви, якими здивуємо світ, і це не вареники та сало. «Коли ми готуємо їжу, накриваємо стіл для гостей, то варто подумати, про що та чи інша страва, чи не пов’язує вона нас із совєцьким минулим», – радить кулінар, ресторатор і громадський активіст Євген Клопотенко. У «Акцентах Твого міста» говоримо з ним про те, як кухня впливає на ідентичність, що найбільше полюбляла їсти Леся Українка, якими трьома стравами Україна може здивувати світ та чому це не вареники і сало.

На цю ж тему: Свірзький замок на Львівщині відкрив туристичний сезон. Вартість та історія. Перша згадка про замок датується 1484 роком.

Та: Які найпопулярніші локації для туризму на Львівщині. Найбільше відвідують Тустань.

Ключові події:

1. У Львові та області ввели графіки відключення світла. Причина – дефіцит потужності внаслідок масованих атак окупантів на енергосистему України.

На цю ж тему: Треба втрутитися у свою щоденну рутину, або Як економити світло. Жителів Львівської області закликали економити електроенергію, аби уникнути погодинних відключень. Радниця прем’єр-міністра України, членкиня наглядової ради НАК Нафтогаз України Наталія Бойко вважає, що зараз українцям важливо втрутитися у свою щоденну рутину: «допомагаючи енергетикам, ви допомагаєте собі»;

2. «США підтримуватимуть Україну від авіації до ППО, від дронів до розмінування», – Блінкен. Майбутня безпекова угода між Сполученими Штатами та Україною передбачатиме військову допомогу Києву і допоможе вступити в НАТО.

Читайте також: На Львівщині закрили понад дві тисячі бізнесів. Найчастіше закриваються ФОПи, які працюють у сфері роздрібної торгівлі – 10 773 (34,9%).

Та: У Львова з’явилося ще одне місто-побратим. Франкфурт уже 24-те місто в світі, з яким у Львова налагоджені партнерські відносини;

3. На реконструкції музею «Київська фортеця» вкрали майже 1 млн грн, – прокуратура. Йдеться про події 2020-2021 років.

Читайте також: Львівська ОВА розірвала договір з трьома автобусними перевізниками через неналежне надання послуг. Йдеться про автобусні маршрути Дрогобицького, Стрийського та Яворівського районів.

Та: Чи облаштують поблизу Личаківського цвинтаря у Львові платну паркову. Тут планували облаштувати парковку на 30 місць, проте депутатська комісія транспорту, зв’язку та міської мобільності це рішення не підтримала, пославшись на те, що поблизу і так є безоплатні парковки;

4. У Львові відкриють та освятять пам’ятник Маркіяну Іващишину. Проєкт пам’ятника є результатом колективних обговорень групи митців і втілений Влодком Кауфманом і Олесем Дзиндрою.

Читайте також: У одному з парків Львова відновили столітній МАФ. Фото до та після ремонту. Споруда розташована на центральній алеї Стрийського парку та належать до спадщини щорічної міжнародної ярмарки «Східні Торги», яка відбувалась в 1920-1930х роках.

Та: Львівський футбольний клуб отримав право бронювання від мобілізації. «Карпати» визнали критично важливим для функціонування економіки в час воєнного стану;

5.  У Львові планують облаштувати нові сквери та парк. Локації. Управління земельних ресурсів підготувало 5 ухвал щодо затвердження проєктів землеустрою.

Та: Куди піти у Львові цього тижня. Добірка подій.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!