У Львові вимагають призначити старост у приєднаних громадах Львівської ОТГ

1094 0
Сьогодні 10 місцевих рад, 17 населених пунктів, через перекидання повноважень перетворюються у закинуті периферійні зони.
Фото: Dailylviv.com

Фото: Dailylviv.com

Міськраду закликають утворити нарешті старостинські округи та призначити старост у Львівській ОТГ, які б представляли інтереси громад, які приєдналися до Львова. Відповідне звернення зачитав сьогодні на засіданні Львівської міськради депутат фракції «Європейська солідарність» Володимир Марусяк.

Читайте також: Новий рядок у паспорті та єдиний транспорт. Що буде у Львівській ОТГ

«Наразі міська влада не приймає до уваги думки приєднаних громад. Вони вимагають утворити старостинські округи, щоб ефективно вирішувати на місцях проблеми громад. В Україні вже функціонують кілька сотень старостинських округів. Пройшло більше 100 днів після складення присяги головою Львівської ОТГ, але питання врегулювання управління не вирішено. Громади отримували лише публічні обіцянки про призначення старост», – звернувся Володимир Марусяк.

Депутат наголосив, що сьогодні 10 місцевих рад, 17 населених пунктів, через перекидання повноважень перетворюються у закинуті периферійні зони.

Депутат просить міськраду забезпечити прозовий відбір кандидатів на посади старост, подати на розгляд пропозиції про старостинські округи, зберегти робочі місця у територіальних громадах.

Читайте також: Кабмін створив Львівську ОТГ. Як це вплине на вибори та бюджет

Заступник міського голови Любомир Зубач відповів, що наразі у приєднаних громадах працюють ліквідайні комісії, відбуваються виїзні засідання, за якими готують матеріали інвентаризації майна. Ліквідаційні комісії мають справитися до травня, запевнив Любомир Зубач.

Також він нагадав, що у Верховній Раді у першому читанні ухвалили законопроєкт про управління громадами, який прямо регулює питання ц питання і передбачає громадські обговорення кандидатур старост. Зараз документ готують до другого читання. 

Нагадаємо, що до Львівської ОТГ ввійшли Львівська, Брюховицька, Винниківська, Грибовицька, Грядівська, Дублянська, Зашківська, Лисиничівська, Малехівська, Рудненська та Рясне-Руська громади. «Старі» ради втратили повноваження після набуття повноважень новою міською радою.

Христина Гоголь



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!