У Львові виставили на продаж ділянки землі на Сигнівці та Старих Збоїщах

2426 0
Загальна площа усіх ділянок-лотів, що продають під промисловість, становить понад 3 та 5 га.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові виставили на продаж три ділянки у промзоні Сигнівка і одну на вулиці Нагірній. Аукціон відбудеться 14 березня цього року. Про це повідомляє департамент містобудування ЛМР. 

Зокрема, наступного тижня продаватимуть три ділянки під промисловість і ділянку площею 0,08 га на вул. Нагірній для будівництва і обслуговування житлового будинку. Загальна площа усіх ділянок-лотів, що продають під промисловість, становить понад 3 та 5 га. Вони придатні для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд, що входять до складу підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Ділянки мають кадастрові номери та всі необхідні документи. Стартова ціна таких «промислових» лотів – від 30 млн грн за меншу площу, та понад 43 млн грн за 5 га землі.

Читайте також: ЄБРР інвестує 25 млн доларів в індустріальний парк у Львові

На Сигнівці уже є розвинена інфраструктура, водопровід і каналізація, діє електрична трансформаторна підстанція. Серед інших переваг – розташування (поруч є кільцева та магістральна дороги). На ділянках активно зводять нові і функціонують наявні виробничі об’єкти українських та закордонних інвесторів. Окрім цього, затверджений детальний план території та стратегія розвитку.

Щодо ділянки площею 0,08 га на вул. Нагірній, біля будинку №70, яку продають для будівництва і обслуговування житлового будинку, то її стартова ціна – майже 1,5 млн грн. 

Додамо, що Львівська область посідає друге місце в Україні за кількістю малих підприємств щодо кількості мешканців. Із початку війни їхній перелік стабільно зростає. Чимало підприємців релокують бізнес до Львова.

Читайте також: У Львові планують збудувати нову вулицю у промисловій зоні

Нагадаємо, ЛМР продала понад 20 га землі під проєкт індустріального парку, який планували будувати ще в 2016-му році, однак Генпрокуратура порушила кримінальне провадження за фактом продажу, звинувативши міську владу в тому, що ціну було суттєво занижено. Проте на початку 2017 року в міській раді заявили, що не відмовляються від ідеї спорудження цього парку, а наприкінці 2018-го міський голова Андрій Садовий повідомив про повернення Львова до ідеї будівництва парку.

2019 року адвокати Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оголосили підозру у зловживанні владою Садовому. Потім з’ясувалося, що підозру також вручили начальнику міського управління земельних ресурсів Сергію Коровайнику. Справа стосувалася земельної ділянки, виділеної під Індустріальний парк у Львові, але, як виявилося, не належала місту. Зазначалося, що підозрювані завдали збитків громадянам і державі на суму 93,5 млн грн. САП просила заставу для Садового в розмірі 50 млн грн. У грудні 2019 року суд відпустив міського голову Львова під особисте зобов'язання і скасував заставу.

Наприкінці 2021 року компанія Dragon Capital розпочала будівництво першої черги індустріального парку М10 Lviv Industrial Park у мікрорайоні Рясне-2. На сьогодні вже заклали фундамент та на 70% змонтували каркас будівлі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!