У Львові обмежили швидкість руху електросамокатів. Що тепер зміниться

2073 0
В пішохідній зоні вони мають їхати не швидше 15 км/год.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові обмежать швидкість руху електросамокатів до 20 км/год, а в парках та в пішохідній зоні – до 15 км/год. Меморандум про співпрацю між містом та операторами послуг прокату електросамокатів у Львові 10 жовтня затвердив виконком міськради.

Джерело: ЛМР

«Аби пересування містом було безпечним для усіх учасників дорожнього руху, ми домовилися про автоматичне встановлення обмеження швидкості руху для прокатних електросамокатів до 20 км/год. А в окремих локаціях, зокрема, в парках, скверах, пішохідних зонах їх швидкість не може перевищувати 15 км/год. Також у цих зонах буде заборонено залишати самокати», – зазначив керівник департаменту міської мобільності ЛМР Олег Забарило.

Він додав, що в центральній частині міста та в районі залізничного вокзалу визначили 79 окремих місць для ранкового старту електросамокатів. Ці локації мають бути відповідно промарковані, а компанії, що здають в оренду електросамокати, сплачуватимуть кошти до міського бюджету за використання цих місць. Зокрема, самокати мають бути обладнані  активним білим світлом спереду, червоним світлом ззаду та сигналом «СТОП», а також світлоповертальними елементами на корпусі. Операторам прокату рекомендують, аби кожен електросамокат мав  унікальний ідентифікаційний номер та був обладнаний спідометром. 

Читайте також: «Реально небезпечно». Що робити з електросамокатами у Львові

Операторам також рекомендують страхувати кожного користувача на випадок травм при використанні самокату. Страхівка мала б покрити витрати на медичну допомогу та шкоду, завдану майну третіх осіб, на суму від 100 тис. грн. Оператори надаватимуть місту дані щодо користування сервісами. Ці дані фахівці міськради використовуватимуть для аналізу впливу електросамокатів на мобільність Львова та при транспортному плануванні. Місця для розміщення/розвантаження електросамокатів та їх межі відображено на електронній карті, що доступна тут.

Нагадаємо, що президент України підписав законопроєкт 8172 «Про деякі питання використання транспортних засобів, оснащених електричними двигунами та внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо подолання паливної залежності і розвитку електрозарядної інфраструктури та електричних транспортних засобів».

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!