Президент підписав нові закони про мобілізацію та скільки землі та грошей задекларував Дубневич. Підсумки доби

831 0
Нині 3 квітня та 770 доба героїчного протистояння агресії рф.
фото: dan kitwood

фото: dan kitwood

Акцент дня: Понад 40 земельних ділянок у одному селі. Декларація керівника Солонківської ОТГ Богдана Дубневича. За 2023 рік Богдан Дубневич задекларував 4 млн 306 тис. грн сімейних доходів. Їхня левова частка – доходи дружини від підприємницької діяльності, які становлять 2 млн 963 тис. грн. Зарплата ж сільського голови становить 739 тис. грн. Що ж до грошових активів, то вони становили 80 млн 46 тис. грн, частиною з яких є 1 млн 977 тис. доларів.

На цю ж тему: Скільки заробили та що придбали заступники мера Львова за 2023 рік. Зокрема, перший заступник міського голови – заступник міського голови з економічного розвитку Андрій Москаленко та його дружина за 2023 рік отримали 1 млн 550 тис. грн. З них зарплата чиновника становить 1 млн 126 тис. грн.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 75 бойових зіткнень, найбільше на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, відповідно 24 та 14. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 19 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 1 – по його зенітно-ракетному комплексу. Уражено 8 артилерійських систем, протитанковий засіб та реактивну систему залпового вогню.

Уночі російські окупанти учергове атакували Україну, застосувавши 4 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України 4 БпЛА було знищено.

Читайте також: Які закони підписав Зеленський щодо мобілізації та що це змінює. 

Зокрема, законопроєкт, що зменшує мобілізаційний вік. Відтепер призову підлягатимуть військовозобов’язані з 25 років. А також ще два закони, які стосуються мобілізації. Зокрема, про електронний кабінет військовозобов’язаного та про скасування статусу «обмежено придатний». Зокрема, чоловіки, які були визнані обмежено придатними до військової служби, повинні будуть пройти повторний медичний огляд.

Та: У поліції пояснили, як розшукують для ТЦК ухилянтів від мобілізації. «Після встановлення таких осіб ми доставляємо – виключно доставляємо – до найближчого ТЦК та СП з метою з’ясування всіх обставин та складання адміністративного протоколу».

Тема дня: Психлікарню на Кульпарківській кардинально змінять. Інтерв’ю з директором. У Львівській обласній клінічній психіатричній лікарні зараз перебувають 790 пацієнтів, серед яких є військові, ВПО, а також резиденти, які тривалий час були на лікуванні, а тепер їх вчать різних соціальних навичок. Лікують тут військових із ПТСР, депресією та іншими психічними розладами, що загострилися через екстремальні умови. Найбільшою проблемою, каже директор лікарні, є фінансування, бо інфраструктурно вона в занедбаному стані. Богдан Чечотка очолює психіатричну лікарню з 2019-го. В травні термін його перебування на цій посаді спливає, проте він налаштований завершити початі роботи.

Читайте також: На Київщині відкрили відновлений центр соціально-психологічної реабілітації. Його зруйнували росіяни у березні 2022.

Ключові події:

1. До Львова з візитом прибула спецпредставниця США Пенні Пріцкер. Обговорюють як українські та американські громади можуть обʼєднатись задля розвитку української економіки.

Читайте також: В Україні оновили правила перетину кордону для студентів. Що зміниться. Йдеться лише про студентів віком від 18 до 22 років, які вчаться на бакалавраті за денною формою (або ж на магістратурі медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування);

2. На Львівщині з’явиться ще один індустріальний парк. Планується, що він може залучити інвестиції в розвиток виробництва на більш ніж на 1,5 млрд гривень.

Читайте також: Як планують змінити ринок «Шувар». Візуалізація. Площа нового дворівневого павільйону становитиме 5,2 тис м².

Та: Біля львівської Ратуші мітингували проти забудовника, який відтермінував здачу будинку в експлуатацію на 4 роки. Йдеться про ЖК «Rubicon City» на вул. Кільцевій, 17 у Винниках;

3. Українська академія друкарства стане факультетом «Львівської політехніки». Уряд ухвалив відповідне рішення. Студенти, які вже розпочали навчання в УАД, продовжать його за обраними спеціальностями та освітніми програмами.

Читайте також: У Львові розпочнуть будівництво нової школи. У ній буде басейн і укриття;

4. Що вже відновили в системі е-квитка у Львові після хакерської атаки. Запрацювала можливість перегляду балансу та поповнення карток.

Читайте також: Одну із вулиць Львова перекриють для проїзду на десять днів. Триватимуть роботи з ремонту каналізаційного колектора.

Та: У Львові «Bolt» зупинив прокат самокатів. У компанії назвали причину. Як повідомили Tvoemisto.tv, наразі проводиться технічне обслуговування електросамокатів, найближчим часом їх повернуть на вулиці міста;

5. Пил із Сахари у Львові. На кого це може вплинути та що кажуть алергологи. Tvoemisto.tv розповідає, скільки це ще триватиме.

Читайте також: Юрій Іздрик знявся в українському фільмі «Я і Фелікс». Коли можна переглянути стрічку. Іздрик виконує одну з головних ролей.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!