У Львові затвердили План розвитку громадського транспорту до 2020 року. Що зміниться

4852 0
Новий план передовсім має вирішувати проблеми переповненості громадського транспорту, заторів, високої аварійності, хаотичного паркування, погані умови для велосипедистів та пішоходів.
Фото: portal.lviv.ua

Фото: portal.lviv.ua

Львівська міська рада погодила короткостроковий План дій розвитку громадського транспорту у Львові, який планують реалізувати до 2020 року і який має покращити ситуацію з транспортом та інфраструктурою в місті. Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету ЛМР сьогодні, 6 липня.

Читайте також: (Не) довести Львів до межі. Навіщо місту План сталої мобільності

Новий план передовсім має вирішувати проблеми переповненості громадського транспорту, заторів, високої аварійності, хаотичного паркування, погані умови для велосипедистів та пішоходів. У результаті, згідно з планом, електричний громадський транспорт Львова має стати базовим перевізником, відсоток велосипедистів та пішоходів має збільшитись, а паркування стане зручним для водіїв та інших учасників руху. Крім цього, автобусні та електротранспортні маршрути не повинні дублюватися, а завдяки розширенню трамвайних і тролейбусних мереж затримка у русі має зменшитись на 5-10 хв.

Пішохідна інфраструктура

Для покращення пішохідного руху попередньо запланували реорганізацію на Дорошенка, реконструкцію вул. Руданського і переобладнання її на пішохідну, Нижанківського, яка також має стати пішохідною та Фурманської з пріоритетом пішохідного руху. Крім цього, вже у вересні розпочнуть реконструкцію пл. Двірцевої, а в межах малого транспортного кільця мають покращити пішохідний доступ до центру міста з вулиць Лесі Українки, Краківської, Друкарської, Сербської, Галицької, Міцкевича.

Читайте також: Які вулиці Львова можуть стати пішохідними. Інтерактивна мапа

Громадський транспорт

До 2020 року ЛКП «Львівавтодор», у межах реалізації електронного квитка у Львові, повинен запровадити наскрізну нумерацію всіх маршрутів громадського транспорту Львова. Крім цього, у Львові мають впорядкувати нічні маршрути, облаштувати звукове і візуальне сповіщення про зупинки та модернізувати депо АТП та ЛКП.

До кінця 2018 року мають закупити новий та вживаний рухомий склад, зокрема проанонсовані раніше 30 трамваїв із Берліна, 50 тролейбусів та 150 великогабаритних автобусів. На реконструкцію також очікують у трамвайному та тролейбусному депо. Крім цього, мають провести транспортне моделювання та коригування маршрутної мережі.

Велоінфраструктура

Усі велодоріжки повинні об’єднати у єдиний маршрут та збудувати велокільце навколо центральної частини Львова. Безперервний маршрут має об’єднати північний та південний райони міста. Зокрема, впродовж двох років новий веломаршрут має з’явитися на вул. Княгині Ольги (від вул. Наукової до Сахарова), на проспекті Чорновола та на вул. Сихівській.

Читайте також: Цього року у Львові збудують три велодоріжки

Реорганізація руху та мале транспортне кільце

Мале транспортне кільце, про яке говорять ще з 2015 року, обмежуватиметься історичним центром міста, має зменшити затори і транспортне навантаження на вулиці та облаштувати пішохідні зони. Для цього необхідно провести транспортне моделювання та визначити, які вулиці вимагають реорганізації руху, а які необхідно вивільнити від транспорту. Частково реорганізацію почали впроваджувати на ділянці вул. Князя Романа-Шухевича-Івана Франка та вул. Дорошенка.

Паркування

У межах впорядкування хаотичного паркування, ЛКП «Львівавтодор» має евакуйовувати автомобілі із накритичніших ділянок та запровадити муніципальну інспекцію, відповідно до законодавства, яке набере чинності з 1 вересня цього року.

Крім цього, необхідно розпочати проектування підземних паркінгів на пл. Петрушевича, пл. Двірцевій, вул. Університетській та пл. Соборній.

На в’їздах до Львова планують створити перехоплюючі паркінги та забезпечити довезення до центру громадським транспортом. У центрі ж також має побільшати паркомісць, які будуть обладнанні відповідним ознакуванням та паркоматами.

Читайте також: Півжиття в заторах. Як зробити центр Львова вільним для проїзду

Над планом сталої мобільності Львова працюватимуть спільно структурні підрозділи та установи Львівської міської ради та Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ «Інтегрований розвиток міст». У результаті виконання плану, транспортна мережа у Львові має покращитись на 27-37%. Загалом до 2020 року у Львові має курсувати 120 трамваїв, 120 тролейбусів та 390 великогабаритних автобусів.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!