Коли у Львові має запрацювати електронний квиток

4078 1
ЛКП «Львівавтодор» підписав контракт з компанію-консультантом iC consulenten (Австрія). Це ще один етап на шляху до впровадження автоматизованої системи оплати проїзду у Львові.
фото ілюстративне: report.if.ua

фото ілюстративне: report.if.ua

У Львові відбулося підписання контракту між ЛКП «Львівавтодор» та компанію iC consulenten (Австрія), яка буде надавати консультаційні послуги в рамках проекту впровадження електронного квитка.

«Минулого року ми підписали угоду про залучення кредитних коштів для реалізації проекту автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті (АСОП). Оголосили перший етап відбору компаній, які претендують на впровадження електронного квитка у Львові. На сьогодні ми провели відбір компанії-консультанта. З трьох претендентів: (Mott MacDonald (Великобританія); Egis (Франція) та iC consulenten (Австрія), в результаті тендеру вибрано переможця – компанію iC consulenten (Австрія). Цю кампанію ми знаємо. Маємо хороший досвід співпраці з нею в інших проектах», – зазначив директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

Читайте також: Скільки коштуватиме проїзд після запровадження е-квитка у Львові

До кінця цього року планують провести процедуру формування технічного завдання і відбору за технічними характеристиками компаній-претендентів на участь в тендері. Після цього, коли завершать етап відбору компаній за технічними параметрами, проведуть відбір за ціновими категоріях. У березні 2018-го року планують підписати офіційну угоду з переможцем і розпочати процес впровадження електронного квитка. Спочатку електронний квиток буде впроваджено на електротранспорті, потім на автотранспорті.

Команда консультантів компанія iC consulenten буде складатися з 6-ти осіб: менеджер проекту, спеціаліст із впровадження системи АСОП, експерт із закупівель, юрисконсульт, спеціаліст IT, експерт з підтримки місцевої сертифікації.

Читайте також: Запровадження електронного квитка у Львові у запитаннях і відповідях 

«Наш основний обов’язок – це надавати консультації ЛКП «Львівавтодор», підготувати тендерну документацію, описати технічні параметри системи, а коли буде проведено тендер на закупівлю, маємо допомогти проаналізувати усі пропозиції і супроводжувати тендер. Усі тендерні закупівлі є строго регламентовані ЄБРР, тому мають відповідати їхнім вимогам. Буде проведений двоетапний тендер, згідно з процедурою ЄБРР», – додав Пітер Войцінгер, уповноважений представник компанії iC consulenten.

Повноцінно електронний квиток у Львові має запрацювати на початку 2019-го року. Про це повідомив під час засідання громадської ради при управління транспорту ЛМР Сергій Журбенко, керівник відділу автоматизованої системи оплати проїзду ЛКП «Львівавтодор».

Нагадаємо, 17 листопада 2016 року у Львові підписали угоду щодо кредитного фінансування проекту автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті міста. Таким чином, Львів отримає від Європейського банку реконструкції та розвитку 10 млн євро на впровадження електронного квитка.

Назву електронного квитка визначили львів’яни через соціологічне опитування. Назву «ЛеоКарт» запропонувало дев’ять львів’ян, однак переміг Андрій Карп’як, який надав найшвидше таку пропозицію. 

За матеріалами прес-служби ЛМР та презентації ЛКП «Львівавтодор»


Читайте також:
29 Січня, 2018 00:24
Jaroslav Електронна петиція щодо запровадження системи електронного квитка у громадському транспорті розглянута в управлінні транспорту та зв’язку за участю представників ЛКП «Львівавтодор».
Крім того, 01.03.16р. петицію було винесено на розгляд постійної комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики міської ради. Пропозицію, викладену у петиції, комісією взято до відома.
Повідомляємо, що ще у 2014 році розпорядженням Львівського міського голови від 12.06.2014 № 163 було створено робочу групу з питань впровадження системи безготівкової оплати за проїзд у міському пасажирському транспорті. До складу групи увійшли представники виконавчих органів міської ради (департаменту житлового господарства та інфраструктури, департаменту економічної політики, департаменту розвитку, юридичного управління), голова профільної постійної депутатської комісії, представники громадськості, фахівці у даній галузі.
Робочою групою напрацьовано ряд документів, що дозволили сформулювати мету проекту, окреслити технічні аспекти проекту, відпрацювати дорожню карту його реалізації.
Також робочою групою спільно із колегами з Вінницької міської ради підготовлено проект Закону "Про внесення змін в Закони України у зв’язку з впровадженням автоматизованої системи оплати проїзду в міському наземному електричному та автомобільному транспорті", яким передбачено внесення змін в ряд Законів України, що дозволять запровадити проект. Напрацювання передані народним депутатам України. Доопрацьований проект закону зареєстрований у Верховній Раді України, перебуває на розгляді в комітетах.
Визначено організацію, яка буде впроваджувати проект електронного квитка у м. Львові – ЛКП "Львівавтодор".
Наступні етапи:
- проведення конкурсу на вибір консультантів проекту та підготовка конкурсної документації для проведення міжнародного тендеру на вибір підприємства, що буде реалізовувати проект – до серпня 2016;
- проведення тендеру та підписання відповідних документів за його результатами, отримання фінансування – до січня 2017;
- практична реалізація проекту – до лютого 2018.
Після реалізації проекту буде отримано можливість запровадження гнучкої тарифної політики та широкого спектру квитків та абонементів.
Зокрема, передбачаються наступні види квитків та абонементів:
разовий паперовий квиток (70 хвилин поїздки з можливістю безкоштовних пересадок);
разовий електронний квиток (з можливістю здійснення протягом 40 хвилин безкоштовних пересадок);
короткострокові абонементи – на 1, 2, 3, 5 діб без обмежень числа поїздок;
довгострокові абонементи – на 1, 6, 12 місяців з обмеженням кількості поїздок або без обмежень кількості поїздок;
різного роду пільгові персоніфіковані абонементи (для безкоштовного користування, для пільгового користування – учні, студенти).
В якості засобів оплати проїзду будуть використовуватись:
паперові квитки придбані поза транспортним засобом;
безконтактні картки типу MIFARE+;
банківські платіжні картки;
оплата за допомогою пристроїв, що підтримують технологію NFC;
оплата SMS повідомленням.
Додаткову інформацію щодо порушеного питання можна отримати в управлінні транспорту та зв’язку за тел.261-55-66.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!