У Львові затвердили Програму підтримки ветеранів та родичів померлих захисників. Що до неї увійшло

759 0
Програма розрахована на два роки.
Умовне фото

Умовне фото

У четвер, 14 грудня, депутати Львівської міської ради затвердили Програму підтримки ветеранів війни, родичів сімей загиблих (померлих) захисників України. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

До Програми, на яку у 2024 році виділять 480 млн грн, увійшли матеріальні виплати, соціально-психологічна допомога, медичне лікування і відновлення, фінансові ваучери для розвитку бізнесу, допомога у працевлаштуванні та навчанні, відпочинок і дозвілля тощо. 

«Програма включає 9 важливих напрямків, понад 60 заходів підтримки усіх категорій ветеранів війни, захисників і захисниць, їхніх сімей. Це фінансова і юридична підтримка, здоров’я, соціальний супровід, дозвілля, працевлаштування – дуже прості і важливі речі», – пояснила заступниця міського голови Львова з гуманітарних питань Ірина Кулинич.

Частина пунктів Програми уже діють. Це, наприклад, одноразова щорічна допомога на лікування і навчання дітям загиблих та воїнів з інвалідністю 1 групи, а також покращення харчування військових в реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ.

Читайте також: У Львові запустили безкоштовні курси для ветеранів та їх сімей

«Також ми запровадили соціальний супровід ветеранів, і розроблений буклет з усіма контактами та інформацією, як місто допомагає ветеранам, і цей буклет буде в усіх наших закладах соціальної підтримки, лікарнях і поліклініках – щоб міг скористатися кожен», – зазначила Ірина Кулинич.

Додамо, до початку повномасштабного вторгнення у Львові мешкало близько 7 тисяч учасників війни (АТО/ООС), зараз кількість захисників в рази більша. 

Нагадаємо, у Львові ветерани можуть отримати фінансову підтримку до 300 тисяч гривень від міської ради на запуск власної справи чи розширення бізнесу. Станом на листопад такою пропозицією від міста скористатились 30 захисників та їхніх дружин. Більше про це читайте у тексті за посиланням.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!