Для зйомок фільму "Король Данило" збирають кошти. Як долучитися

2488 0
Режисер фільму "Король Данило" наголосив, що для того, аби показати фільм наступного року, потрібна підтримка глядачів.
фото: pimg.mycdn.me

фото: pimg.mycdn.me

Команда INVERT PICTURES – незалежна українська кінокомпанія, засновником якої є український режисер Тарас Химич – створила краудфандинговий проект на підтримку фільму "Король Данило".

"До нас пише багато людей, які б хотіли підтримати наш новий проект тими засобами, які доступні їм. Це нас надихає і ми розуміємо, що робимо роботу не дарма. Підтримка глядача, його голос – це наші найцінніші скарби. Ми позиціюємо себе як представники незалежного українського кіно. Ми віримо, що є люди, які готові підтримувати", розповідає Тарас Химич на сторінці фільму у Facebook.

Режисер додав, що його команда хоче закінчити зйомки і показати фільм українцям вже наступного року: "Ми готові здійснити свою мрію, щоб вже наступного року показати Вам наш новий фільм "Король Данило", але Ваша підтримка нам важлива і потрібна. Щоб здійснилась мрія, мають бути люди, які у неї не просто повірять, а зроблять її реальною".

Щоб підтримати зйомки фільму, потрібно перейти за посиланням.

Довідково. Сюжет фільму побудований довкола розповіді про короля Данила Галицького. Проте не всюди буде чітко дотримано історичних деталей. Тарас Химич пояснює це так:"Ми створюємо художній, а не історичний фільм. Він буде масовим. У кінотеатри прийде молодь, а їй не завжди цікаво, як виглядала колись та чи інша деталь". Режисер підкреслив, що у кінострічці будуть відтворювати характери людей, створювати та підсилювати образи: "Ми не опиралися на те, як виглядали історичні персонажі. Найперше ми намагалися відтворити їхні характери".

Читайте також: Спілберг би плакав. У Львові презентують нові видання коміксів про Кіборгів

Події розгортаються у 1238 році. Князь Данило зі своїм братом Васильком нападають на прикордонний замок таємного ордену. Данило захоплює магістра у полон. Останній переконує князя стати його союзником у боротьбі з могутнім ворогом зі Сходу. Хан Батий нападає на Русь і знищує Київ, як і попереджав магістр. Починається мобілізація та створення міст-фортець. Таке рішення не подобається галицьким боярам, вони готові домовитись із ханом заради спокійного ведення їхнього бізнесу. А серед наближених князя є зрадник, який діє в інтересах галицьких боярів та плете інтриги проти князя та його рідних.

Прем’єра запланована на травень 2018 року. Зйомки вже відбулись у Львові, а надалі фільм зніматимуть і в інших містах України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!