Київ

У Лютежі відновив роботу реабілітаційний центр, пошкоджений під час бойових дій

1212 0
Перші пацієнти вже проходять тут реабілітацію.

У Лютежі відновив роботу Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю, пошкоджений під час бойових дій у 2022 році. Про це розповів голова КОВА Руслан Кравченко.

За його словами, ремонт центру тривав майже 10 місяців.

За цей час відновили головний корпус, де було пошкоджено дах та знищено одну зі стін. У низці корпусів замінили вікна, провели поточні ремонти внутрішніх приміщень.

Якісну реабілітацію тут можуть одночасно проходити 136 осіб. На базі центру працюють терапевти, ортопеди, невропатологи, психотерапевти, психологи, фізіотерапевти та педіатри.

Реабілітація – безоплатна. Спектр послуг чималий: локомоторна терапія, вертикалізація, лікувальні масажі, різні види фізіотерапії, лікувальна фізкультура, реабілітація у воді. У перспективі реабілітацію тут проходитимуть і військові.

Нагадаємо, в Києві триває  капітальний ремонт Київського міського госпіталю, де створять міський реабілітаційний центр. Із червня 2022 року медзаклад почав приймати на етапне лікування та реабілітацію поранених українських військовослужбовців, які пішли захищати нашу землю від російських варварів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!