У Львівській міськраді пояснили, чому не звільнили водія, який відмовився везти бійця з інвалідністю

1263 0
У Львові бракує 120 водіїв міських автобусів.
ФОТО: POLITEKA

ФОТО: POLITEKA

У Львові оголосили догану водію автобуса №29, який зачинив двері та відмовився везти військового ЗСУ з інвалідністю. Як пояснив керівник управління транспорту Львівської міськради Орест Олеській, водія не звільнили, оскільки він не бачив військового на зупинці. 

«Але я розмовляв з цим водієм. Він не бачив чоловіка на зупинці. Він почав рух і лише після цього люди в салоні почали кричати, аби він став, бо на зупинці - людина без кінцівки. Та водій уже почав маневр і створював аварійність на дорозі - перед ним стояло кілька інших автобусів. Маю відео з камер спостереження», – зазначив Орест Олеськів.

 

За його словами, водій повинен був пояснити пасажирам, що відбулось і чому він не може зупинитися. Проте у нього є розуміння помилки, саме тому водія вирішили покарати фінансово, а не звільняти. Окрім того, як зазначив Орест Олеськів, лише у Львові бракує 120 водіїв громадського транспорту. 

Читайте також: Патрульні оштрафували ще одного водія львівського автобуса: очевидці зняли порушення на відео

«Також хочу звернути увагу усіх, що лише у Львові бракує 120 водіїв міських автобусів. Це рекордна недостача працівників, які щоденно виконують таку важливу для міста роботу», – пояснив він.

Нагадаємо, що у водія взяли пояснення щодо цієї ситуації, а відтак, оголосили адміністративне покарання у вигляді догани та зняття премії за цей місяць. Як зазначили у львівському комунальному автотранспортному підприємстві №1, такими діями водій порушив трудову дисципліну та посадову інструкцію.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!