У Мостиськах запрацює ізраїльський госпіталь, де надаватимуть допомогу переселенцям

1225 0
Шпиталь надаватиме медичну допомогу для внутрішньо переміщених осіб, мешканців Мостиської громади та сусідніх громад.
Фото: rakhivnews.in.ua

Фото: rakhivnews.in.ua

У Мостиськах на Львівщині облаштовують ізраїльську лікарню, де допомагатимуть внутрішньо переміщеним особам. Працюватиме лікарня у форматі польового госпіталю. Для комунікації пацієнтів із лікарями на реєстрації працюватиме медик з місцевої лікарні, а також ізраїльським колегами допомагатиме черговий лікар.

«У спеціально облаштованих палатках ізраїльські медики проводитимуть первинний огляд, тут також є все необхідне лабораторне обладнання, медикаменти. Також є окремий Covid-ізолятор», – йдеться в повідомленні пресслужби Львівської ОВА.

Читайте також: Чи розгортатимуть на Львівщині нові місця для переселенців

Якщо ж пацієнт потребуватиме хірургічного втручання, таку допомогу ізраїльські спеціалісти надаватимуть у операційних приміщеннях лікарні громади. Для стаціонарного перебування хворих також обладнали три палати: чоловічу, жіночу та дитячу. Окрім безпосередньої медичної допомоги, ізраїльські медики планують проводити навчання для лікарів громади та області, вже найближчим часом у госпіталь привезуть навчальні манекени. Розглядають можливість і консультування он-лайн зі ізраїльськими спеціалістами різних профілів.

Додамо, що загалом у лікарні працюватиме майже сотня осіб персоналу, з них понад 60 – медичного. Шпиталь надаватиме медичну допомогу для внутрішньо переміщених осіб, мешканців Мостиської громади та сусідніх громад.

Нагадаємо, польовий шпиталь поблизу Львова відкрили 14 березня. Він працюватиме цілодобово. Розгорнули польовий шпиталь американські лікарі із організації, що працює в багатьох країнах світу.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!