У райони Львівщини передали 15 нових «швидких»

1105 0
Один автомобіль коштує 2 мільйони 66 тисяч гривень.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

15 нових автомобілів екстреної медичної допомоги «Volkswagen Crafter» розподілять на 15 пунктів базування Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Про це повідомили у ЛОДА.

Читайте також: У Львові вперше в Україні пересадили легені, а ще – серце дитині

Автомобілі скерують у Перемишляни, Белз, Немирів, Підкамінь, Комарно, Львів (медицина катастроф), Буськ (МК), Поморяни, Радехів, Журавно, Сокаль, Великий Любінь, Івано-Франково, Мостиська, Ходорів. 

Із 15 автомобілів 14 – класу «В», вони оснащені ношами, дефибріляторами, відсмоктувачами, кардіографами, подачею кисню тощо. Також серед них є автомобіль класу «С» із встановленим апаратом ШВЛ. Вже від сьогодні автомобілі виїдуть в рейс по районах.

П’ять «швидких» поставлені через ДП «Медичні закупівлі України» МОЗ, десять закупили за кошти Національної служби здоров'я. Один автомобіль коштує 2 млн 66 тис грн.

Загалом пунктів базування карет «швидкої допомоги» в області понад 80, їх обслуговує майже 200 автомобілів «швидкої», з них оновили вже 140 автомобілів.

Читайте також: Львівські медики залишилися без гелікоптера для аеромедичної евакуації

Окрім того, за кошти МОЗ та НСЗУ вже закупили 10 автомобілів «Land Cruiser Prado», які направлять на обслуговування гірських районів. Наразі триває оформлення документів. Ще 30 таких автівок класу «В» поставлять до кінця року.

Нагадаємо, що у червні автопарк Львівського обласного ОЦЕМДМК поповнили 57 нових автомобілів екстреної медичної допомоги.

Фото Анни Чистякової


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!