У середу Львів проведе в останню дорогу двох захисників: ким вони були

2969 0
В обох військових залишились діти.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У середу, 3 січня, у Львові попрощаються з двома військовослужбовцями, які загинули на фронті. Богдан Тарадай та Олег Таранік захищали Україну від російських окупантів. Деталі про похорон повідомили у Львівській міській раді.

О 10:00 у храмі Різдва Пресвятої Богородиці (м. Львів, майдан святого Івана Павла ІІ) відбудеться прощання з воїном Богданом Тарадаєм.

Чин похорону захисників Богдана Тарадая та Олега Тараніка розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Олега Тараніка поховають на Личаківському кладовищі у Львові, Богдана Тарадая – на місцевому кладовищі у селі Поршна Львівської області.

Що відомо про захисників:

Олег Таранік (09.02.1983-20.12.2023) Донеччанин. Народився у місті Курахове Донецької області.

Навчався у Курахівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 Курахівської міської ради Донецької області. Здобув освіту у Гірницькому професійно-технічному училищі.

Після завершення навчання працював слюсарем у Приватному акціонерному товаристві «Курахівський механічний завод», згодом – у охоронній сфері та на Курахівській ТЕС.

У серпні 2022 року переїхав до Львова до своєї сім’ї, яка мешкала тут з початку повномасштабного вторгнення рф. Проживав у модульному містечку на території Стрийського парку, працював котельником у місцевому готелі. Вів здоровий спосіб життя та був глибоко віруючою людиною, захоплювався вивченням історії, дуже цікавився політикою. Був надзвичайно веселим і життєрадісним, мав велику кількість друзів.

Наприкінці січня 2023 року приєднався до лав Збройних Сил України. Виконував бойові завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності держави на території Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей у складі 33-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ. Попри отримане поранення, повернувся на фронт та продовжував боронити Батьківщину.

У Олега Тараніка залишилися дружина, донька і мама. 

Богдан Тарадай (08.05.1974-22.12.2023) Народився у Львові. Проживав у селі Підсадки Львівської області.

Навчався у Поршнянській філії-закладі дошкільної освіти комунального закладу Солонківської сільської ради «Ліцей імені Героя України Миколи Паньківа». Після завершення навчання проходив військову службу у інженерних військах.

Спершу працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Львівський автобусний завод», згодом – у Ліцеї «Сихівський» Львівської міської ради. Був майстром на всі руки, надзвичайно працелюбною людиною, завжди готовою прийти на допомогу.

Із початком повномасштабного вторгнення рф став на захист Батьківщини від російських окупантів. Виконував бойові завдання у лавах 116-ї окремої механізованої бригади 10-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. Боронив територіальну цілісність та суверенітет держави на території Запорізької, Полтавської, Харківської та Донецької областей.

У Богдана Тарадая залишилися мама, дружина, двоє дітей, сестра і велика родина.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!