У школах Львова вчителям та учням проведуть тест-скринінг на Covid-19. Оновлено

2787 0
Експрес-тестування проведуть у школі та садку.
Фото: Твій Романів

Фото: Твій Романів

Цього тижня в одній зі шкіл Львова учнів й вчителів планують перевірити на Covid-19. Відтак, в одному з навчальних закладів міста проведуть антиген-скринінг, аби перевірити статистику захворюваності на коронавірус. Відповідне рішення прийняли під час засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС.

Читайте також: За вихідні у лікарнях Львівщини хворих на Сovid-19 побільшало майже на 5%. Статистика

Щоправда, у якій саме школі проведуть таке дослідження наразі не повідомляють.

«Школу, де відбуватиметься тестовий скринінг, ще не визначено. Про це стане відомо вже найближчим часом», – прокоментував Тvoemisto.tv перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

За його словами, вранці експрес-тестами протестують всіх вчителів та учнів одного з класів. Цим будуть займатись медики лікарні швидкої медичної допомоги.

Читайте також: За яких умов школи перейдуть на дистанційне навчання. Критерії МОЗ

«Так ми хочемо поглянути на статистику можливості поширення Covid-19 в освітніх закладах, адже саме там, при переході з однієї зони в іншу, змінюється форма навчання з офлайн на онлайн», – зазначив Андрій Москаленко.

Згодом, як уточнила головна освітянка Львова Зоряна Довганик, завтра вранці, 14 вересня, антиген-скринінг на Covid-19 проведуть у школі № 99 та садку № 133. Скринінг проведуть для аналізу можливого поширення захворюваності у закладах освіти.

Як уточнила Зоряна Довганик, станом на сьогодні, захворювання на Covid-19 підтвердили у 13 працівників шкіл, 7 працівників дитячих установ та 42 учнів.

Нагадаємо, на Львівщині збільшується кількість хворих на Covid-19. Заповненість ліжок у стаціонарах зростає щодня і на сьогодні становить понад 23%. Проте, як наголосили у МОЗ, учні 1-4 класів та вихованці садочків зможуть відвідувати заклади, де вакциновано 80% персоналу, не залежно від рівня епідемічної небезпеки. На дистанційне навчання школи Львова можуть перейти у тому випадку, коли 50% учнів будуть перебувати на самоізоляції.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!