Київ

У столичній галереї «НЮ АРТ» триває виставка «Погляд» художника Дмитра Нагурного

1145 0
Виставка працюватиме до 27 травня.

У столичній галереї «НЮ АРТ» триває персональна виставка українського художника Дмитра Нагурного (1946–2019) «Погляд». В експозиції представлені твори з родини художника та з колекції галереї, створені у різний період життя автора.

Назва «Погляд» говорить про 1986 рік, коли після поїздки до Чорнобиля художник потрапив до лікарні, де створив концепцію та назву для однойменної виставки.
Дмитро декілька разів відвідував зону відчуження, створивши портрети 32 ліквідаторів та інших персонажів.
 
 
 

На думку мистецтвознавців, картини Дмитра Нагурного надзвичайно самобутні та водночас легко впізнавані. Для манери художника характерні поєднання раціонального з ірраціональним, високий рівень технічної майстерності, метафізичність, одночасне відчуття правдивості та штучності зображуваного світу.

Нагурний Дмитро (1946-2019) — український живописець, графік, монументаліст. Закінчив КДХІ (1975). Навчався на факультеті книжкової графіки Львівського поліграфічного інституту (1964-1968). Вступив до Київського художнього інституту (1969) на факультет живопису, а через два роки перевівся на факультет монументального живопису, в майстерню Тетяни Яблонської. Закінчив інститут (1975), працював на Київському комбінаті монументально-декоративного мистецтва. Працював у галузі живопису, графіки, монументального мистецтва. Здійснив кількамісячне відрядження у Чорнобиль (1986), де створив 32 портрети ліквідаторів. Член НСХУ (1984). Заслужений художник України (2002). Твори Нагурного знаходяться у колекціях та музеях України, Італії, Фінляндії, Бельгії, Німеччини.

Виставка працюватиме до 27 травня, вт-пт: 11:00–18:00, сб: 12:00–16:30, нд-пн: вихідні дні

Де: галерея НЮ АРТ, вул.Грушевського 28/2 (станція метро «Арсенальна»). Вхід вільний.

Додамо, у Києві продовжується низка виставок: на станції метро «Золоті ворота» працює інтерактивна виставказаснована на технологіях доповненої реальності – вона розповість про інструменти російської пропаганди, які рф використовує у висвітленні війни. У Софіївському соборі презентували ікони, написані на дошках з-під ящиків для патронів, а в київській мерії відкрили виставку, присвячену білоруським героям, які віддали свої життя у боротьбі з росіянами. У Києві триває фотовиставка «Соледар. Сіль. Війна», а в Музеї історії Києва нині триває виставка картин «Київська симфонія», також у столичному парку Співоче розпочався сезон, цьогоріч там розквітне понад 500 тисяч тюльпанів різних сортів та видів та безліч інших квітів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!