Київ

У трьох районах Києва стартували громадські обговорення пропозицій щодо зміни назв низки вулиць

749 0
Нові назви пропонують увічнити пам'ять героїв російсько-української війни

Департамент суспільних комунікацій КМДА спільно з КНП «Центр комунікації» проводять у трьох районах Києва публічні консультації з перейменування топонімічних об’єктів. Про це повідомляє КМДА.

Для цього на вулицях, назви яких планують змінити, розміщені спеціальні конструкції з пропозиціями перейменування та обґрунтуванням назви, яка пропонується.

Громадські обговорення відбуваються щодо:

  1. Перейменування частини вулиці Оранжерейної (від вулиці Юрія Іллєнка до вулиці Дорогожицької) у Шевченківському районі на вулицю Праведників. Це частина шляху, яким людей вели на розстріли до Бабиного Яру – символу трагедії Голокосту. Перейменування дозволить вшанувати пам’ять громадян, визнаних Праведниками світу.
  2. Перейменування вулиці Чернігівської в Дарницькому районі на честь братів Чибінєєвих. Валерій Чибінєєв – Герой України, підполковник Збройних сил України, командир групи снайперів ГУР МОУ. Загинув у березні 2022 року в боях під Києвом. Роман Чибінєєв – старший солдат Збройних сил України. Загинув у 2019 році на Приазовському напрямку.
  3. Перейменування вулиці Північної в Оболонському районі на честь учасника російсько-української війни, ветерана АТО, громадського активіста Андрія Шияна. Військовий був мешканцем Оболонського району. Загинув у листопаді 2022 року на Бахмутському напрямку.

«Наше завдання – розповісти жителям цих вулиць, чому пропонується саме така назва та хто виступив ініціатором перейменування. Ми жодним чином не агітуємо голосувати «за» чи «проти», лише інформуємо. Віддати свій голос можна через застосунок «Київ Цифровий». На конструкціях розміщений qr-код, аби можна було легко і швидко перейти до голосування», – пояснив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Нагадаємо, Київська міська рада повторно збирає пропозиції щодо перейменування шести міських об’єктів, назви яких пов’язані з росією та її сателітами.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!