Владика Венедикт про зневіру, тил і передову та які активи задекларували керівники медоб’єднань Львова. Підсумки доби

1404 0
Нині 26 січня та 702 доба героїчного протистояння російській агресії.

Акцент дня: Керівник Першого ТМО не задекларував жодних активів, а очільник Другого – 5,6 млн грн. Обидва керівники територіальних медоб’єднань у Львові подали декларації лише за 2021 рік.

Читайте також: Суд відклав розгляд апеляції Гринкевича. Адвокатка нібито не ознайомилась зі справою. Апеляцію розглядатимуть 22 лютого, водночас під вартою підозрюваний має пробути до 26 лютого.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 82 бойових зіткнення, найбільше на Мар’їнському – 25 та Авдіївському напрямках – 16.

Підрозділи ракетних військ завдали ударів по 3 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та ще по 1 важливій цілі противника.

Читайте також: «На борту літака Іл-76 мали перебувати російські VIP-персони». У розвідці розповіли деталі. У той же час після аварії до моргу Бєлгорода доставили лише п’ять тіл, що, ймовірно, підтверджує відсутність на літаку десятків полонених.

Та: «У тилових містах мають краще слідкувати за безпекою». Військовий експерт про кібератаку у Львові. Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» розповів, що представники місцевого самоврядування повинні краще слідкувати за безпекою тилових міст, адже це впливає на систему усієї країни.

Тема дня: «Роби те, що від тебе залежить». Владика Венедикт про зневіру, тил, передову та Львів. Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, який зараз очолює єпархію Святого Миколая в Чикаго, Венедикт (Алексійчук) має фах фельдшера і вихователя, закінчив навчання на програмі Key Executive MBA у Львівській бізнес-школі УКУ. Владика каже, що має хобі – психологію і є почесним членом Спілки психотерапевтів України. Про виклики сьогодення, депресію і зневіру, про те, коли варто звернутися до священника, а коли до психотерапевта; про важливість навчитися спілкуватися між собою; настрої американців щодо російсько-української війни та Україну в майбутньому читайте в інтерв’ю Tvoemisto.tv.

Ключові події:

1. Зарплата, ціни на квартири та каву. Що змінилось у Львові та ще 4 містах. За час великої війни Львів уперше став найдорожчим містом в Україні за вартістю квартир у новобудовах. Загалом найбільші зміни на ринку нерухомості, за даними експертів, відбулись у п’яти великих містах. Редакція Tvoemisto.tv показує, як це вплинуло на вартість життя у Києві, Львові, Ужгороді, Одесі та Дніпрі та розпитала у фахівців, що це може означати.

Читайте також: Що змінилося на ринку продажі землі з початку року. Купувати українську землю мають право лише ті компанії, учасниками яких є виключно громадяни України.

Та: В Україні зросла вартість оформлення документів. Яких та на скільки. Найбільше – на послуги, повʼязані зі складанням водійських іспитів;

2. У Львові вшанують пам’ять жертв Голокосту. Нині у місті відбудуться тематичні заходи.

Читайте також: У Львівському медичному університеті відбудуться вибори на посаду ректора. Подача документів від претендентів триватиме до 24 березня.

Та: Угоду про центр для біженців за 40 млн гривень на Львівщині скасували через порушення. Держаудитслужба винесла рішення про порушення, що привели б до завищення вартості проекту;

3. Біля Львова мітингували проти забудовника, який на 4 роки протермінував здачу будинку в експлуатацію. Раніше через борги того ж забудовника мешканцям вимикали світло.

Читайте також: Майже сотня осіб поскаржились на неможливість здійснити безготівкову оплату в автобусах Львівщини. Кожен пасажир, який зафіксує порушення у роботі е-квитка з боку водія отримає грошову винагороду – 200 гривень.

Та: У «Київпастрансі» не вистачає працівників, – Пасажири Києва. Кадрова ситуація стає критичною;

4. Андрій Шевченко став новим очільником Української асоціації футболу. 47-річний Шевченко був єдиним кандидатом на посаду очільника УАФ.

Читайте також: Стало відомо, коли вступники складатимуть НМТ в 2024 році. Вступники складатимуть іспит з 14 травня до 19 липня. У цей період відбудеться й основна, і додаткова сесії.

Та: Скільки коштує кава у Львові та у якому місті вона найдорожча. Львів – місто з найдорожчою кавою серед п’яти, які порівнювали між собою. Про це Tvoemisto.tv стало відомо, проаналізувавши вартість напою у Києві, Одесі, Дніпрі та Ужгороді;

5. Киянам пропонують обрати назви для парку і скверу. Ці зелені зони раніше не мали назв.

Читайте також: «Сила. Впевненість. Воля». У Львові відкрили експозицію полотен, написаних під час обстрілів. Більшість картин є оптимістичними, сповнені кольорами та українською автентикою.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!