У Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій обрали нового головуючого

1600 0
Головуючих переобирають кожних пів року.
Фото: ВРЦіРО

Фото: ВРЦіРО

З 1 вересня 2023 року на наступний піврічний термін головою Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій перейшло до Церкви адвентистів сьомого дня на чолі зі Станіславом Носовим.

Джерело: ВРЦіРО

Зазначимо, що з 1 січня до 31 серпня у Раді головував єпископ Української лютеранської церкви В’ячеслав Горпинчук. На підставі окремого рішення його термін продовжили на 2 місяці. 

Довідка про ВРЦіРО:

Всеукраїнську Раду Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) утворено наприкінці 1996 року як міжконфесійну інституцію. Її метою є об'єднання зусиль конфесій у справі духовного відродження України та координації міжцерковного діалогу як в Україні, так і за її межами, а також участь у розробленні проєктів нормативних актів із питань державно-конфесійних відносин та здійснення комплексних заходів доброчинного характеру. У липні 2019 року відбулася державна реєстрація ВРЦіРО як громадської спілки. Засновниками виступили церкви і релігійні організації, які входять до її складу. Станом на червень 2021 року до складу ВРЦіРО входять 15 церков і релігійних організацій та 1 міжцерковна організація, серед яких православні, греко- і римсько-католицька, протестантські та євангельські церкви, а також іудейське та мусульманське релігійні об'єднання. Відтак Рада Церков представляє більш як 95 % усіх релігійних організацій України.

Читайте також: Церковні свята у вересні. Коли відзначатимуть за новим календарем

Нагадаємо, що у лютому 2023 року відбувся Синод єпископів УГКЦ, на якому затвердили перехід на новоюліанський календар.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!