«Україна – не росія, і ніколи не стане нею». Експрезидент України прокляв росіян

3314 0
Росіяни ніколи не дочекаються, щоб Україна перетворилася на росію.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Ніхто й ніколи не стримає українців, коли вони піднялися на захист рідної землі. Бо Україна – не росія, і ніколи не стане нею. Про це наголосив другий президент України (1994-2005 рр.) Леонід Кучма у своєму зверненні, яке у Facebook опублікувала його речниця Дарка Оліфер.

Читайте також: Чи можна буде засудити Росію в Гаазі. Політолог-міжнародник про російсько-українську війну

Війна з російськими окупантами триває 15-й день, проте дається, що це триває цілу вічність, коли світ спостерігає за надлюдською мужністю українських бійців, самовідданістю волонтерів та згуртованістю і єдністю українців.

«За все своє довге життя я ніколи не відчував стільки гордості, болю та гніву, як за ці дні. Хоча інколи здається, що і наша земля, і наші серця палають у вогні вже не 15-й день, а цілу вічність. Що вже цілу вічність росіяни бомблять Харків і Чернігів, Суми та Київ, Житомир та Миколаїв. Що вже цілу вічність за наказом путіна вбивають українських дітей та породіль. Що вже цілу вічність триває звіряча облога Маріуполя. Що вже цілу вічність мешканці Ірпеня, Бучі, Ворзеля ховаються у підвалах від обстрілів російських нацистів», – сказав ексглава держави.

Леонід Кучма підкреслив, що ніхто й ніколи не стримає українців, коли вони борються за рідну землю, за майбутнє і свободу. Незламність і саможертовність завжди живе у наших серцях. Він додав, що залишається в Україні та закликав земляків боронити державу «без поділу на партійні колони, без особистих інтересів та старих чвар, об’єднавшись навколо Прапора, Армії, Президента».

Читайте також: Окупанти не здатні воювати з нашою армією, тому атакують незахищених, – Резніков

«Україна – не росія. І ніколи не стане росією. Не дочекаються. Ми вже перемагаємо. І цього не зупинити. А на адресу рф скажу лише, що приєдуюсь до слів моїх співвітчизників, які в один голос кажуть: будьте вы прокляты. Слава Україні! Слава Українцям!», – наголосив Леонід Кучма.

Нагадаємо, що раніше до російського агресора звернувся експрезидент України Віктор Ющенко, який сказав, що Росія – не «освободітель», а чума, кат, який приносить муки на святу Українську землю.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!