Україна отримає від Норвегії 160 ракет Hellfire та прилади нічного бачення

807 0
Норвезькі інструктори вже навчили українських військових користуватися Hellfire.
ФОТО: вікіпедія

ФОТО: вікіпедія

Норвегія передасть Збройним силам України близько 160 протитанкових ракет Hellfire та прилади нічного бачення. Про це повідомив під час зустрічі в «Рамштайні» міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам, передає Громадське.

Читайте також: Норвегія передала Україні 14 бронемашин

Так, на авіабазі НАТО «Рамштайн» у Німеччині відбувається зустріч представників приблизно 40 країн. Вони мають скоординувати подальші пожертвування та військову допомогу Україні.

Збройні сили Норвегії вирішили передати протитанкові ракети Hellfire. Їхній термін експлуатації наближається до кінця, планувалося поетапно знімати з озброєння Норвегії ці ракети. Однак озброєння передадуть Україні, бо вона про нього просила. Перед відправленням стан ракет перевірили. Зараз вони вже вирушили з Норвегії. Норвезькі інструктори вже навчили українських військових користуватися Hellfire. 

Читайте також: Латвія може розмістити українців у санаторіях, що належать громадянам рф і білорусі

За словами міністра, ці ракети можна використовувати і проти наземних, і проти морських цілей. Також Норвегія передала ЗСУ прилади нічного бачення: окуляри та біноклі. 

Довідково

AGM-114 Hellfire — американська керована ракета класу «повітря — земля», яка запускається із закритої позиції без прямого візуального контакту з ціллю. Ракета скеровується на ціль променем лазера або іншими системами.

Застосовується проти обʼєктів із сильним панцирним захистом: гелікоптерів, бойових літаків, безпілотників, наземних транспортних засобів. Базова модель ракети має дальність 8 кілометрів та лазерне наведення.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!